Foto GaleriGündemVeliaht Prens Selman'ın taht oyunları

Veliaht Prens Selman'ın taht oyunları

8 / 9 Veliaht Prens Selman'ın taht oyunları
09 Mart 2020 - 13:19

BU TASFİYE DAHA ÖNCEKİNDEN FARKLI

Bu tasfiyenin 3 yıl öncekinden farklı olduğunu ifade eden kaynaklar, MBS'nin o zaman genç ve cesur bir reformcu olarak popülaritesinin zirvesinde olduğunu dile getirdi. Kaynaklar, o zamanki tasfiyeyi yolsuzluk karşıtı bir kampanya olarak duyuran MBS'nin, Kaşıkçı gibi gazeteciler arasında bile popüler olduğunu iddia etti. Şimdiki tasfiyenin ise bir dizi skandalın ardından geldiğini kaydeden kaynaklar, MBS'nin daha büyük bir skandala geçerek bir diğerinden kaçınmaya çalıştığını söyledi.

Tutuklamaları meşru gören Washington'daki bir Suudi yorumcu ve rejimin sadık destekçisi Ali Şihabi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, bu durumun nesiller arası verasetle ilgili olduğunu belirtti. Kraliyetin nesilden nesle geçmesi nedeniyle herkesi memnun etmenin mümkün olmadığını ifade eden Şihabi, Kral Selman'ın seçimini netleştirmesinin, doğal olarak, çok sayıda haklarından mahrum edilen memnuniyetsiz kraliyet ailesi üyesi oluşturacağı değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa09 Mart 2020 14:12

    Güçlünün de güçlüsü vardır.Bu durumun fazla süreceğine ihtimal vermiyorum.Bir gün ondan da hesap soran birisi çıkacaktır.