Foto GaleriGündemMadde madde sıraladılar: Rus ordusu nerede hata yaptı?

Madde madde sıraladılar: Rus ordusu nerede hata yaptı?

15 / 15 Madde madde sıraladılar: Rus ordusu nerede hata yaptı?
21 Mart 2022 - 09:30

Tüm bunlara karşın Ukrayna'ya Batı ülkelerinden düzenli bir silah ve askeri mühimmat akışı var. Bu aynı zamanda morallerin de yükselmesine yol açıyor. ABD çok kısa bir süre önce 800 milyon dolarlık daha savunma desteği vereceğini açıkladı. Daha fazla tanksavar ve uçaksavar füzesinin yanı sıra ABD'nin Switchblade isimli insansız hava aracı da vereceği biliniyor. Bu insansız hava aracına patlayıcı yüklenebiliyor ve hedefe ulaştığı noktada patlatılabiliyor.

Batılı yetkililer hâlâ Putin'in Ukrayna şehirlerini uzunca bir süre daha bombalamaya yetecek askeri gücü olduğu konusunda da uyarıda bulunuyor. Bir istihbarat yetkilisi de, bugüne kadarki kısmî hayal kırıklığına rağmen Putin'in vazgeçmeyeceğini ve büyük olasılıkla saldırılarını artıracağını söylüyor. "Putin Rusya'nın askeri anlamda Ukrayna'yı yenebileceğini hâlâ inanıyor." diyor. Ukrayna ordusu bugüne kadar etkili bir savunma göstermiş olsa da, çok ciddi anlamda bir destek ve tedarik gelmediği sürece ellerindeki malzemenin hızla bitebileceği konusunda da uyarıda bulunuyor Batılı uzmanlar. Çünkü savaşın başındaki kadar olmasa da üstünlük hâlâ Rusya ordusunda.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)21 Mart 2022 10:24

    kısa sürede istediği hızda zırlılar ile ilerlemedi. bol bol araçlar stop yaptı ve bekleme moduna girdi. abd avrupa devletlerinin son teknolojı silahlarını hesaplamadı. iha siha güçlerini hesaplamadı. En önemlisi ukraynalı vatandaşların ülkeleri için savaşacağını hiç düşünmedi. iletişim/internet alt yapısı /sığınakların olması direnişçilerin hava saldırıları karşısında anında internet sistemleri ile iletişim yapıp direnişe son teknolojı omuzdan atmalı tank-uçak vb vurmasını asla hesaplamadı. Rusya dunya devletlerının boyle birleşip ekonomık baskı yapacağını düşünmöedi. herkes kırım olayı gibi izler diye düşündü. ekonomık baskılar karşısında putin askeri kayıp verilmesinin ülkede iç yönetimi karıştıracağının farkında.