Foto GaleriEkonomiBorsa İstanbul’un temettü liderleri

Borsa İstanbul’un temettü liderleri

7 / 10 Borsa İstanbul’un temettü liderleri
29 Ocak 2018 - 14:51

VERİM, FİYATA YANSIYOR

Yüksek temettü verimi kaydeden şirket hisseleri, temettü dağıtım kararlarının verildiği ve temettü dağıtımının gerçekleştiği yılın ilk altı aylık döneminde fiyat bazında da başarılı performans sergiliyor. Temettü veriminin fiyatlara yansıması, bu hisselerdeki beklentileri de artırıyor. Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan, 2018'de yüksek temettü verimiyle öne çıkmasını beklediği hisseler arasında; Tüpraş, Sarkuysan Elektrolitik, Erdemir, Tekfen, Türk Telekom, Ege Seramik, TAV Havalimanları, Aygaz, Aksa Akrilik, Alkim Kimya, Ford Otosan, Enka inşaat, Ege Endüstri, Anadolu Hayat ve Soda Sanayi'yi gösteriyor. 

"Önceki dönemleri incelendiğimizde yüksek temettü verimine ek olarak bu hisselerin fiyatlarının temettü dönemi olan ocak-mayıs sürecinde yükseliş gösterdiğini görüyoruz" diyen Doğan, bu hisselerin fiyat performansıyla da ön plana çıkmasını bekliyor. Üzeyir Doğan, temettü verimi yüksek ve her yıl düzenli temettü veren şirketlerin yatırım noktasında kısa vadeli değil, orta-uzun vadeli değerlendirilmesi gerektiğinin de altını çiziyor. Doğan, "Yatırım kararlarında, temettü ödemesi ve verimliliğinden önce finansal açıdan başarılı performans sergilemesi beklenen şirketlere öncelik verilmeli" uyarısında da bulunuyor.

Yapı Kredi Yatırım analistleri ise 2017 yıl sonunda net kâr tarafında bankaların yüzde 27, banka dışı şirketlerin yüzde 79'luk büyüme kaydettikleri tahmininde bulunuyor. Banka dışı tarafta özellikle havacılık şirketlerinin yüzde 703'luk kâr büyümesi elde ettiğini öngören bu kurumun analistlerine göre; 2017'yi perakende şirketleri yüzde 243, telekom şirketleri yüzde 238, enerji şirketleri ise yüzde 98 net kâr büyümesiyle geride bıraktı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • berk inan30 Ocak 2018 14:27

    Temettü orani zaten borsadaki hisse fiyatindan düsülüyor , temettünün faydasi ne , spekülasyondan baska bisey degil

  • MAUDUR29 Ocak 2018 17:57

    EKGYO VERSE NE OLUR VERMESE NE OLUR HALEN ESKI ENDEKSE DOGRU HAREKET EDIYOR SENE 2011 ENDEKS 60.000 EKGYO 3.15 SIMDI ENDEKS 120.000 HISE 2.65 BU NASIL BIR SOYGUN.