Foto GaleriTeknolojiDünyada sayılı ülke üretiyor: ANKA-3'e tanker görevi!

Dünyada sayılı ülke üretiyor: ANKA-3'e tanker görevi!

8 / 9 Dünyada sayılı ülke üretiyor: ANKA-3'e tanker görevi!
03 Temmuz 2023 - 15:36

TUSAŞ imzalı ANKA-3 sadece Türkiye için bir ‘ilk’ olma özelliğini taşımıyor. Açık kaynaklardan elde edilen bilgilere göre dünyada bir insansız hava aracını ‘tanker uçak’ olarak kullanmak için çalışmalarını sürdüren ülke sayısı çok çok az.

Söz konusu ülkelerin ortaya koyduğu projelerin neredeyse tamamında ABD teknolojisi dikkat çekse de Türkiye, TUSAŞ mühendisleri sayesinde yerli/milli imkanlarla insansız bir havacını ‘ikmal yapabilecek noktaya’ getirmeyi planlıyor.

Mevcut gelişmeler ışığında kara, deniz ve hava fark etmeksizin harp sahasının yeni oyuncularının ‘insansız’ olacağı bir sır değil. İnsansız savaş uçaklarının öne çıkmaya başladığı bu süreçte onlara eşlik edecek tanker uçakların da insansız olması ve ANKA-3 gibi düşük radar izine sahip olmaları neredeyse zorunlu.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)04 Temmuz 2023 08:25

    Satılmayan hava limanı kalır, satılmayan hava sahası kalırsa bol bol uçucaz :D  f35 lerimizi hala alamadık. 1980 model f16 ile gücümüze güç katmaya devam :D ...  muhalefet gelse bu silah fabrikaları pkk ve deaşle satılacaktı. su sayaçlarını bu dronler ile okuyacaklardı. Öyle duyduk. Şükür olmadı. yerli milli 26 tl olan litresi benzın ile, üretmeye devam.

  • fatı duma27 Kasım 2023 20:51

    SEN  NE KOMİK ŞEYSİN ÖYLE ALLAH NAZARDAN SAKINSIN DÜŞMAN BAŞINA........ :o) 

  • Mucise Reis : )03 Temmuz 2023 17:33

    Az kalsın tüm silah sanayimizin üretimi tehlikeye girecek iken ALLAH tan milletin sağduyusu galip geldi.