Foto GaleriEkonomiAK Parti açıkladı: EYT Meclis'te ne zaman oylanacak?

AK Parti açıkladı: EYT Meclis'te ne zaman oylanacak?

16 / 25 AK Parti açıkladı: EYT Meclis'te ne zaman oylanacak?
21 Şubat 2023 - 16:29

BORÇLANMA HESAPLARI

Doğum borçlanması: Çalışan kadınlar doğumdan sonraki 2 yılı borçlanma ile kapatabiliyor. Bu primler emeklilik hesabı içerisinde yer alıyor. Burada bir sınır mevcut. İşte doğum borçlanması için en çok merak edilenler:

En çok 3 çocuk için borçlanma yapılabiliyor.

Çocuk başına 720 gün, bu hesaba görede doğum borçlanması ile en fazla 2160 gün prim kazanmak mümkün.

Doğum borçlanlanması emeklilik sigortası başlangıç tarihini geriye çekmiyor. Sadece bir istisnası mevcut. Burada staj yapan anneler doğum yaptıklarında bu doğumları borçlanırsa sigortalılık giriş tarihi geriye çekilebiliyor.

Askerlik borçlanması: Kadınlarda doğum borçlanması varken, erkeklerde ise askerlik borçlanması bulunuyor. Burada sigortalı olarak çalışmadan önce askere gidenler bu günlerini borçlanarak sigortalılık giriş tarihini öne çekebilir. Eğer askerden önce çalışılmışsa askerlik borçlanması sadece prim kazanmak için kullanılabilir.

Yurtdışı borçlanması: Gurbetçilere yurt dışı borçlanma imkanı da var. Erkekler yurt dışında 18 yaşından sonra çalıştıkları süreleri, kadınlar ise 18 yaşından sonra bulundukları süreleri borçlanarak Bağ-Kur kapsamında prim kazanabiliyor.

Türkiye'de sigorta girişi olmayan gurbetçiler önceki yurt dışı günlerini borçlanarak işe giriş tarihlerini borçlandıkları gün kadar geri çekebiliyor. Türkiye'de sigortalı bir işte çalıştıktan sonra sonra yurt dışına giden gurbetçiler için ise eksik primlerini bu şekilde tamamlama imkanı var.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )21 Şubat 2023 18:00

    Bu iş hukumeti aşar... istenen sonuç ve netice beklenmeyin... yardımlarla eft ibanlarla geçiyor günler...