Vaka sayıların azalması borsaları rahatlatacak

JPMorgan stratejistlerine göre korona virüs vaka sayıların azalması piyasaları rahatlatacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de korona virüs vaka sayısındaki azalış JPMorgan Chase bankasına göre hisselerin sağlam bir zemine kavuşturdu ve hisselerdeki oynaklık azaldı.

Bankanın stratejistleri Jason Hunter ve Alix Tepper Floman’e göre korku endeksi olarak da bilinen Cboe Volatilite Endeksi (VIX), korona virüs vakaların küresel ve ABD eyaletlerindeki yayılımıyla doğrudan ilişkili. Virüsün yayılma hızını %20’den %10’a düşürürsek VIX endeksi üzerindeki baskı artacak.

İki veri arasındaki korelasyona dayanarak korona virüs vaka sayısının azalması borsalardaki aşağı yönlü baskının azalmasına sebep olacak. Vaka sayısı azalmaya devam ederse borsalar Mart ayındaki dip seviyeleri görmeyecek.

JP Morgan’ın stratejistleri S&P 500 Endeksini ikinci çeyrek boyunca 2.100’lü seviyelerde kalmasını beklerken borsalarda ralli olması durumunda 2.750-2.850 seviyeleri test edilebilir.

Geçtiğimiz Cuma günü New York Valisi Andrew Cuomo korona virüs kaynaklı ölümlerdeki ilk düşüşü bildirdi. Vakanın en fazla görülen ikinci ABD eyaleti olan New Jersey’de yavaşlama görüldü.

BIST-100’de sıkışma neye işaret ediyor?

Virüsü yeniyoruz umudu borsaları coşturdu

Ertelenen toplantı petrolü, petrol piyasaları baskıladı