Turhan Borsa Gündem'in sorusunu yanıtladı

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Nasdaq'la işbirliği sonucu yönetime yabancıların girip girmeyeceği konusuna açıklık getirdi

SERAP SÜRMELİ-BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, BATS CHI-X'in Türkiye piyasalarıyla ilgilenmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Türk piyasasında rekabetin artmasından mutluluk duyacaklarını belirten Turhan, Bank Asya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Raffless İstanbul Zorlu Center'da düzenlenen “Girişimcilik Yoluyla Köprüler Kurmak: Girişimcilikte Yükselen Ülke Türkiye’ye Bölgesel ve Küresel Bakış” konulu konferansta konuşan Turhan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Turhan'ın açıklamaları şöyle:

"Bank Asya ile ilgili olarak tek bir ölçütümüz var kurallara uyulması ve hukukun gerektirdiğinin yapılması. Konunun şahıslar düzeyine indirilmesi ve gerçek dışı açıklamalar üzücü. Borsa İstanbul hukuk dışı hiçbir şey yapmamıştır."

Nasdaq'la yapılan işbirliğine değinen Turhan, Nasdaq'la işbirliğinin iyi şekide ilerlediğini ve projenin yüzde 50'sinin tamamlandığını kaydetti. Turhan, 2015'in son çeyreğinde yeni sistemde alım-satımın başlayacağını söyledi.

Borsagundem.com'un Nasdaq'ın Borsa İstanbul yönetiminde yer alıp almayacağı sorusuna Turhan, Nasdaq'ın böyle bir talebinin olmadığını söyledi.

TURHAN VERİ ÜCRETİ İÇİN NE DEDİ

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Borsagundem.com’un ikinci sorusu olan “Borsa verilerinin parayla satılması yatırımcılarda tepki topladı. Her ay 5 bin yatırımcının bırakıp gittiği söyleniyor. Yorumunuz nedir”'e şöyle cevap verdi:

“Ben bir çağrı yapmıştım. O çağrım hala geçerli. Dünyada Borsa İstanbul’dan daha ucuz veri sağlayan bir kuruluş bulurlarsa biz o seviyeye derhal getireceğiz.”

BORSA İSTANBUL HALKA ARZ OLACAK

Borsa İstanbul'un kurumsal yapısını güçlendirmek istediklerini belirten Turhan, takas ücretlerinin bir miktar artması gerektiğini söyledi. Takas maliyetlerini her zaman sübvanse edemeyeceklerini kaydeden Turhan Borsa İstanbul'un halka arzına ilişkin de şunları söyledi:

"Halka arzın başarıyla gerçekleşmesi için stratejik ortaklıklar çok büyük önem taşıyacak. 2015'in başında halka arzı ilan etmeyi ümit ediyoruz."