İyi Partili Milletvekili İsmail Koncuk partisinden istifa etti

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk ''İYİ Parti ile milletvekili ve üye olarak bir bağlantım kalmamıştır" açıklaması yaptı.

İyi Parti'de korsan liste tartışması sonrası Koncuk, kongrede hazırlanan listeye tepkisini dile getirmişti.

Koncuk, 2. Olağan Kurultay'daki Genel İdare Kurulu seçiminde oy verilmeyecekler listesinde adının bulunmasına tepki göstermiş, "Kol kırılır yen içinde kalır' Neden yen içinde kalacak? Yen içinde kalınca düzelecek mi? Bunlar düzelmedikten sonra iyi parti sürekli tartışılan bir siyasi parti olarak önümüzde duracak. İyi Parti'nin yeniden fabrika ayarlarına dönmesini ısrarla ifade ediyoruz. Partimiz içinde mücadelemize devam edeceğimizi ilan ettik. Umarım karşılık bulur. Karşılık bulmazsa bundan daha farklı anlamlar çıkarmak istemiyoruz." demişti.

Koncuk, birkaç gün önce de Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın, 4. Olağanüstü Kurultay'da Genel Başkan Meral Akşener ve Genel İdare Kurulu'nun (GİK) çarşaf liste kararına rağmen, blok liste çıkardığı iddiasıyla partiden ihracını istemişti. 

İsmail Koncuk kimdir?

1959 Adana Ceyhan doğumlu olan İsmail Koncuk, Eskişehir Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünden mezun oldu. Öğretmenlik görevine Konya'da başladı, Adana'da devam etti. Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2018 yılında emekli olarak İYİ Parti'ye geçti ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. 

Ümit Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edildi