İnternetten 0’dan 100’e Borsa Seminerleri’nde kazandıran sırlar

Finansal okuryazarlığın tek ve güçlü eğitim yuvası Borsa Okulu, Sermaye Piyasalarına bilinçli yatırımcı kazandırmaya devam ediyor. İki usta ismin eğitmenliğinde 0’dan 100’e Borsa Seminerleri 15 Şubat’ta başlıyor. Kayıtlar açıldı…

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’nin yarınları adına finansal okuryazarlığı tüm ülkeye yayma girişiminin öncü ve güçlü adresi Borsa Okulu'nun, çok konuşulan internetten eğitim hamlelerine bir yenisi daha ekleniyor. Kulvarında rakipsiz, hedefleri büyük olan Kurumun adımları her geçen hafta devleşiyor.

Borsagundem.com ile Inforce işbirliğinde yürütülen dev projede, katılımcıların övgü yağmuruna tuttuğu “0’dan 100’e Borsa Seminerleri”yle Sermaye Piyasalarına bilgili, nitelikli, bilinçli yatırımcı ordusu kazandıran Borsa Okulu, tasarruf sahiplerine zirvenin rotasını çizecek sırlar için 15 Şubat’ta ‘sanal kapı’larını yine açıyor.

KAZANDIRACAK ADIMLARIN SIRLARI

15-19 Şubat haftasında, üretken ve girişimci ruha sahip vatandaşlar olarak Türk ekonomisine can katacak, Ay-Yıldızı 2023 hedeflerine ulaştıracak yatırımcı adaylarını “0’dan 100’e Borsa” da bomba gibi bir program bekliyor.

Borsanın ustası, Türkiye’nin önde gelen finansal piyasalar eğitmeni ve Gündem Medya Grubu yazarı Dr. Gökhan Ugan ile halen aktif olarak borsacılığa devam eden sektörün ünlü ve usta ismi Halit Acartürk, makroekonomik göstergelerin takibi ve yorumu, mali analiz teknikleri, portföy yönetimi ve risk yönetiminin detaylarını katılımcılara aktaracak.  

İki derin tecrübeli isim, bilanço analizinden gelir tablosu yorumlamasına, doğru zamanda doğru hisseyi seçmeden doğru kaldıracı kullanmaya tüm kritik bilgileri paylaşacak. Program sonunda, öğretilerle fırsatlara açık, tuzaklara karşı hazırlıklı olacaksınız.

 

EVDEN, İŞ YERİNDEN, BİLGİSAYARDAN, TABLETTEN, CEP’TEN BAĞLANABİLİRSİNİZ

Edirne’den Kars’a, İstanbul’dan Adana’ya, Bursa’dan Diyarbakır’a, Van’a, Roma’dan New York’a, tüm dünyaya açılan ‘sanal pencere’deki bu eğitim fırsatını kaçırmamak için bilgisayarınızı, tabletinizi, cep telefonunuzu açıp internete bağlanmanız yeter.

MÜTHİŞ PROGRAM… 5 GÜN, 20.00-23.00 ARASI

Ustaların mutfağında pişmek, borsada üzülerek değil gülerek yürümek isteyen her yatırımcı adayına açık müthiş eğitim fırtınası, 14 Şubat Pazar günü ‘tanışma webinarı’ ile başlayacak. 5 gün sürecek dersler 15 Şubat Pazartesi start alacak. İnternet üzerinden canlı olarak düzenlenen seminerler 20.00 – 23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kafaları meşgul eden her soru anında yanıt bulacak.

• PAZARTESİ (20:00 - 23:00) - YATIRIM ORTAMI

Pay Piyasalarına Giriş ve Makroekonomik Göstergeler / Dr. Gökhan Ugan
Pay piyasalarının genel işlem özellikleri, pay senedi fiyatlarını etkileyen faktörler, piyasalarda fiyat oluşumu, ödemeler dengesi istatistikleri, kredi/risk derecelendirmesi, takip edilmesi gereken temel ekonomik göstergeler.

• SALI (20:00 - 23:00) - DOĞRU HİSSEYİ SEÇME

Mali Analiz Teknikleri / Dr. Gökhan Ugan
Bilanço kalemleri ve yorumlanması, gelir tablosu kalemleri ve yorumlanması, yatay ve dikey bilanço analizi, oransal analiz.

• ÇARŞAMBA (20:00 - 23:00) - DOĞRU ZAMANI SEÇME

Teknik Analiz / Halit Acartürk
Trend analizi, destek ve direnç noktalarının tespit edilmesi, temel teknik indikatörler, temel teknik formasyonlar.

• PERŞEMBE (20:00 - 23:00) - DOĞRU KOMPOZİSYONU OLUŞTURMA

Portföy Yönetimi / Dr. Gökhan Ugan
Statik ve dinamik portföy yönetim teknikleri, portföy riskinin ölçülmesi, portföy kompozisyonunun değiştirilmesi, hisse senetlerinin mevsimselliği.

• CUMA (20:00 - 23:00) - DOĞRU KALDIRACI KULLANMA

Risk Yönetimi / Dr. Gökhan Ugan
Risk ile getiri arasındaki ilişki, risk yönetiminde kullanılan araçlar, portföyün riskten korunması, portföy getirisinin garanti altına alınması.

ÖDÜLLÜ YARIŞMA

* Eğitimi takip eden 22 - 26 Şubat haftasında katılımcılar arasında "Ödüllü Portföy Yarışması" düzenlenecek.

İNTERNETTEN EĞİTİME KATILIM ÜCRETİ

İş adamı, memur, doktor, mühendis, öğrenci, bankacı, esnaf, işçi, sanatçı, öğretmen, ev kadını, garson, borsa ve sermaye piyasalarında alım-satım, analiz ve yönetim tekniklerini öğrenerek yatırım konusunda uzmanlaşmak isteyen herkese açık olan internetten 0’dan 100’e Borsa Seminerleri'ne katılım ücreti (KDV dahil) 750 TL.

Fonların toplamaya başladığı hisseler

Borsa alternatifi olmadığı için yükseliyor

Borsalarda yönü bu açıklama belirleyecek

Risk iştahı arttı, borsalarda zirve serisi yeniden başladı

BİST açılış seansı emirlerinde değişiklik