FED sayesinde dipten alma dönemi

Yatırım bankası Morgan Stanley'nin ünlü analisti Michael Wilson, FED’in destekleriyle borsaların daha da yükseleceğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley’in ABD Piyasaları Stratejisti Michael Wilson, yayınladığı notta ekonomileri ve borsaları sarsan pandeminin ardından hisse senetlerinin keskin bir şekilde yükseleceğini yazdı.

Wilson’a göre ABD Merkez Bankası FED’in agresif adımlarıyla hisse senetleri daha iyimser bir havaya büründü. Fed geçtiğimiz günlerde 2,3 trilyon dolarlık ek kredi desteği açıkladı.

FED, Mart ayının ortalarında bilançosunu genişletmek için tahvil ve ipotek destekli menkul kıymet (mortgage) alımlarını açıklaması sonrası piyasalar toparlanma sürecine girdi.

Morgan Stanley analistleri FED’in adımları sayesinde S&P 500 Endeksi için yıl sonu hedeflerini 2700’den 3000 puana çıkarttı. Boğa piyasaları devam etmesi durumunda ise 3250 puana kadar S&P 500’ün çıkmasını bekliyor.

Aralarında David Kostin'in bulunduğu Goldman stratejistleri, daha önce benzeri görülmemiş büyüklükteki politika desteğinin yanında virüsün yayılma hızının yatay hale gelmesinin hem piyasalar hem de Amerikan ekonomisine yönelik risklerin "dramatik bir şekilde " azalmasına neden olduğunu kaydettiler. Stratejistler, eğer Amerikan ekonomisinin tekrar açılmasının ardından enfeksiyon sayısında ikinci bir artış olmazsa, hisse senedi piyasalarının muhtemelen yeni dip yapmayacağını belirttiler.

Amerikan Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield, Amerika çapında korona enfeksiyonu vakalarının sayısının sabitleştiğine ilişkin işaretlere dikkati çekerek, salgının bu hafta doruk noktaya erişebileceğini söyledi.

Yatırımcılar şirket bilançolarını dikkate almalı

Tatil sonrası borsalarda yön yukarı

Küresel piyasalarda iyimserlik öne çıkıyor