Bu işten Ömer Celep ‘Artı’ çıktı

Borsadaki birçok alengirli işin altından çıkan Uğur Bayraktar ismi şimdi de Artı Yatırım Holding operasyonuyla anılıyor.

BORSAGUNDEM.COM - KULİS HABER 

Borsada birçok operasyonda ismi geçen Ömer Celep, elindeki 1 milyon 433 bin adet Artı Yatırım Holding hissesini sattı. Ömer Celep’in yüzde 14 oranında ortağı olduğu Artı Yatırım Holding hisselerini sıfırladığı Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun KAP’a yaptığı bildirimde ortaya çıktı. Hem de Artı Yatırım Holding hisseleri 50 kuruştan 2 liraya fırladıktan sonra hisselerin satıldığı anlaşıldı. Kısıtlı saatlerde işleme açık Yakın İzleme Pazarı’nda (Gözaltı Pazarı) işlem gören Artı Yatırım yaklaşık on gündür her gün tavan tavan yükseliyor. 

BU TARZ İŞLEMLERDE UĞUR BAYRAKTAR İSİMİ ÖNE ÇIKIYOR

Artı Yatırım Holding, borsada birçok alengirli işlemlerin arkasından çıktığı ileri sürülen Uğur Bayraktar tarafından yönetiliyor. Kervansaray Yatırım Holding’in birleşme operasyonu, Gen Power’ın halka arzı, Denge Holding’in satın alınması, Artı Yatırım Holding ve Serve Kırtasiye başta olmak üzere birçok şirketle ismi anılan Uğur Bayraktar borsa çevrelerinde yöneticisi olduğu dönemde Ekspres Yatırım’ı krize sokan isim olarak biliniyor. Söz konusu hisseler nedeniyle borsada çok sayıda yatırımcının mağdur olduğu öne sürülüyor.

Ömer Celep’in hisselerinin satılması ve son dönemde yaşanan sert fiyat hareketlerinde de Bayraktar’ın ilgisi olduğu iddia ediliyor.

Borsada gözler çok düşen hisselerde

Hareket beklenen 6 hisse 30/04/2020

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

BIST, küresel borsalardaki eğilime paralel yükseliyor

Borsa 100 bin seviyesinin üzerinde güçleniyor