E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada gözler çok düşen hisselerde---

Borsada gözler çok düşen hisselerde

Borsada gözler çok düşen hisselerde
30 Nisan 2020 - 10:36 borsagundem.com

Pandemi krizi sırasında çakılmış hisselerde alım fırsatı var

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Değerli hisseler, pandemi krizi öncesinde olan boğa piyasasında beklenilen performansı vermediler. Korona virüs krizi sırasında çok kötü performans gösterdiler. İyileşme süreçleri de oldukça yavaş oldu.

Kopernik Global Yatırımın Baş Yatırım görevlisi Dave Iben, “uzun süre düşük performans gösteren hisselerin yatırımcılar tarafından hiçbir zaman toparlanmayacağına inanıldığını ve bunun yanlış olduğunun kanıtlanacağını” söyledi.

Iben’ın şirketi ABD dışında kalan kriz zamanında çakılmış hisselere yöneldi. Rusya’dan Gazprom ve Sberbank gibi şirketlerden karlılık görürken, defter değerinin altında kalan Güney Koreli iletişim devi Telecom KT’ye yatırım yapacağını iletti.

Iben ayrıca kriz döneminde değerleri oldukça düşen bakır, doğalgaz ve uranyum gibi emtialara da göz dikti. Uranyum şirketi Comeco’nun hisselerini sevdiğini belirtirken petrol ve doğalgaz şirketlerinin hisselerini izlemeye aldığını belirtti.

Hisse alırken temel ölçülerinin fiyat olduğunu belirten isme göre yatırımcılar yükselen hisselere yatırım yaparken kendi şirketinin düşen hisselere yatırım yapması kendisini mutlu ediyor.

Küresel hisse senetleri yatırımcıların tüm dünyada faaliyetlerin yeniden başlatılmasına ilişkin yapılan planları değerlendirmesiyle bu ay yüzde 11 yükseldi. Çin'den gelen son veriler imalatın Nisan'da gerilediğini, hizmet sektörünün ise tahminleri aştığını gösteriyor. Japonya'da sanayi üretimi Mart'ta 2013'ten beri en düşük seviyeye geriledi.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Bilançolar fiyatlamalar üzerindeki ağırlığını koruyor

Piyasanın gözü Merkez Bankası'na çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • METE ceylan01 Mayıs 2020 21:02

    SPK NEYE GÖRE HISSELERE CEZA VERIYOR ANLAMADIM KALKINMA BANKASI YERINDE SAYDIĞI SAYDIĞI HALDE BRÜT TAKAS CEZASI VERMIS ET LABARATUAR 2 TL DEN 22 TL YE IKMIS CEZA YOK GÜLER YATIRIM 2 TL DEN 10 TL YE PINARSU 2 TL DEN 10 TL YE ULUUN 2 TLDEN10 TL YE RAYSIGORTA 2 TL DEN 10 TL YE PINAR ET 5 TL DEN 28 TL YE ÇIKMIŞ BUNLARA CEZA YOK SPK NE YAPMAK IŞIYOR BILEN VARMI

  • Osman30 Nisan 2020 21:52

    Belli ki "CORONA"sizi kesmedi.İnanın,Rabb'ın sonsuz "CORONA"türevi mevcut

  • Reis doğan30 Nisan 2020 13:29

    Ucuz kalmış hisseler emlak GYO lar ve bankalar hepsi sakız parasına düşmüş bir paket sakız 4 TL GYO lar 1,20,1,90, arası bankalar da aynı şekilde yatırım tavsiyesi değildir aklını kullanan kazanır