E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
30 Nisan 2020 - 10:10 borsagundem.com

Korona virüs tedavisi umuduyla Avrupa borsaları yeni güne alıcılı başladı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %0,6 yükselirken, İngiliz FTSE 100 endeksi %0,37 oranında değer kazandı.

Asya hisse senetleri, ayın son gününde, şirket bilançolarından kaynaklı iyimserlik ve koronavirüs tedavisinde ilerleme sinyallerinin etkisiyle yükseldi. Dolar bu haftaki kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Japonya hisse senetleri yüzde 15'ten fazla tırmanırken, Şanghay ve Sydney de yükseldi. Hong Kong ve Güney Kore piyasaları tatil nedeniyle kapalı. Nasdaq endeks vadelileri Microsoft Corp., Facebook Inc. ve Tesla Inc. gibi şirketlerin finansallarının güveni artırmasının ardından yükseldi. S&P 500 Endeksi erken işlemlerde yüzde 2.5'ten fazla yükselerek yedi haftanın en yüksek seviyesini gördü. Gilead Sciences Inc. deneysel ilacının Covid-19 hastalarının daha hızlı toparlanmasına yardımcı olduğunu açıkladı. Petrol vadelileri hafta başındaki sert düşüşünün ardından toparlanmayı sürdürdü.

ABD hükümetinin enfeksiyon hastalıkları uzmanı Anthony Fauci, Gilead'ın ilaç testinden çıkan ilk sonuçların "oldukça iyi haberler" olduğunu söyledi. New York Times'a göre Gıda ve İlaç İdaresi pandemiyle mücadele için Çarşamba günü acil durum kullanım izni açıklamayı planlıyor.

Principal Global Investors küresel yatırım startejisti Seema Shah, "Olası bir tedavi ve aşı ile ilgili herhangi bir pozitif haber piyasalara şu aşamada yön veriyor. Piyasaları yönlendiren bu ve kapanmaların daha erken kaldırılmasıyla ilgili gelişmeler olacak." dedi.

Borsa İstanbul, TCMB raporunu bekliyor

100 bin üzerinde kalma çabaları devam ediyor

Endeksler virüsü önlemekle ilgili gelişmeleri fiyatlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)