Altının onsu 5000 doları görür mü?

Merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmesi ve küresel para birimlerindeki değer kaybı altının uzun vadedeki hedeflerini büyütüyor. Bu piyasa ortamının sürmesi halinde altın 5 yılda 5000 dolar seviyesine çıkabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomideki kötü gidişata rağmen borsalardaki yükseliş borsa uzmanlarının balon tehdidi görmesine neden oldu. 450 milyon dolarlık Quadriga Igneo riskli yatırım fonunun başındaki isim Diego Parilla borsa balonunun patlaması durumunda düşen faiz oranları nedeniyle altının kurtarıcı rolü oynayacağına inanıyor.

Diego Parilla Bloomberg’e verdiği röportajda, “Son on yılda piyasalarda gördüğümüz şey risksiz faizden faizsiz riske olan dönüşüm ve bunun yarattığı birbiriyle paralel giden senkronize balonlar” ifadelerini kullandı. Parilla, altının onsunun bu ortamda beş yıl içerisinde 5000 dolar seviyesini görebileceğini belirtti.

Riskli fon yöneticisinin portföyünün yaklaşık yarısı altın ve diğer değerli metallere ayrılmış durumda. Portföyün %25’i ABD Hazinesi tahvillerini, geri kalan kısmı ise bir borsa kaosundan kâr elde etmesi beklenen “süper patlayıcı” varlıkları içeriyor.

Parilla, "Önümüzdeki on yıl içinde göreceğiniz şey, bankaların ve hükümetin sadece para basıp borç aldığı ve ne olursa olsun, tüm sistemin çökmesini önlemek için herkesi kurtarmaya uğraştığı bu umutsuz çabadır" dedi.

Bu senaryo para birimleri için balon oluştururken riskli fon yöneticisine göre altını da sistemde balonlara karşı en açık savunma birimi haline getiriyor. Parilla’ya göre altındaki güçlü yükseliş şartla değil zamanlamayla alakalı bir durum.

Altın korona virüs kaosu sürecinde halihazırda güçlü bir yıl geçiriyor. Dünya ekonomilerindeki belirsizliklerden yararlanan altın %19’luk ralliyle on yılın en yüksek seviyesine tırmandı.

Altın rallisinde hedef büyüdü

 

ABD’de ölümcül dolar krizi yaklaşıyor

 

Yükseliş eğilimi devam edecek