E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş eğilimi devam edecek---

Yükseliş eğilimi devam edecek

Yükseliş eğilimi devam edecek
16 Temmuz 2020 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne alıcılı başlaması ve geri çekilmeler olsa da yurtdışı borsalarda bir bozulma yaşanmadıkça yükseliş eğilimini devam ettirmesi bekleniyor.

Güne negatif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken Salı gününü %0,56 düşüşle 117.741 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi negatif ayrışmaya devam etti. Yurtdışı borsalar Salı günü ABD hariç genel olarak satıcılı kapatırken, BIST’in kapalı olduğu Çarşamba gününü ise güçlü yükselişlerle kapattılar. Aşı çalışmalarında son aşamaya gelindiğine ilişkin haber akışı sonrası global risk iştahı yeniden güçlendi. VIX endeksi artan risk iştahı sonrası 28 seviyesi altına gerilerken, endeks 32 seviyesi üzerine gelmedikçe kısa vadede kar satışlarının sınırlı kalması beklenmektedir. Ancak volatilite döneminin sona erdiğinin teyidi için endeksin 22 seviyesi altına gelerek kalıcı olması gerektiğini düşünüyoruz. CDS’ler 525 seviyelerinde ve yüksek seyrini devam ettiriyor. Yurtdışı borsalardaki pozitif eğilim devam ettikçe BIST’te de yükseliş eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

Ancak artan vaka sayıları kısa vadede piyasalar için önemli bir risk olmaya devam edecek. Ekonomik verilerin beklentilerden zayıf gelmesi yurtdışı borsalarda risk iştahını zayıflatarak kar satışlarını tetikleyebileceği gibi güçlü verilerin borsalardaki yükselişi güçlendirmesi beklenir. Bugün AMB faiz kararı ve ABD’de açıklanacak, Philadelphia Fed endeksi, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve perakende satışlar verileri takip edilecek. ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST’in Salı günkü kapanışına göre %1,7 ve %1,4 yükselişle seyrediyor. Çin 2Ç büyüme verisinin beklentilerin üzerinde gelerek ekonominin ikinci çeyrekte büyümeye başladığına işaret etse de, zayıf gelen perakende satışlar sonrası Asya borsalarında güçlü satışlar var.

Endeksin güne alıcılı başlaması ve geri çekilmeler olsa da yurtdışı borsalarda bir bozulma yaşanmadıkça yükseliş eğilimini devam ettirmesi beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)