E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEndonezya seyahati kabine mesajı mı---

Endonezya seyahati kabine mesajı mı

Endonezya seyahati kabine mesajı mı
27 Ağustos 2014 - 06:13 borsagundem.com

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Atalay'dan Endonezya'da yapılacak Medeniyetler İttifakı zirvesinde kendisini temsil etmesini istedi

Yeni hükümetin kuruluş sürecine rastlayan zirveyle ilgili bu görevlendirme, kabine kulislerini de hareketlendirdi. Kongre takvimi belirlenmeden önce 29 Ağustos’taki zirve için 26 Ağustos’ta Endonezya’ya uçuş planı yapan Atalay, kongre tarihi belirlenince uçağı, bu akşama kaydırdı. Atalay açısından bu kez de kabinede yer alıp almayacağına ilişkin kulislere yansıyan tartışmalar sıkıntı yarattı. Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yerine gelebileceği iddiaları dillendirilen Atalay için geçmişteki Refahyol hükümetinin Devlet Bakanı Cemil Erhan’ın yaşadığı gibi bakan gidip milletvekili olarak dönme ihtimali ortaya çıktı.

PROGRAMINI DEĞİŞTİRMEDİ

Kulislerde de Atalay’ın seyahati, Erdoğan ve Davutoğlu’ndan alacağı izlenime göre netleştireceği konuşulmaya başlandı. “Erdoğan, kesintisiz bakanlığını yapan bir ismi, boşlukta bırakmaz. Atalay da böyle bir konuda boşa düşmeyecek kadar deneyimlidir” yorumları yapıldı. Atalay’ın programında dün itibariyle bir değişiklik olmadı. Bir son dakika sürprizi olmazsa Atalay, kongrenin ardından akşam saatlerinde Endonezya’ya uçacak olması da ‘Kabinede kalacağının işareti’ değerlendirmelerine neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)