E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTurkcell hissesi için TUT tavsiyesi---

Turkcell hissesi için TUT tavsiyesi

Turkcell hissesi için TUT tavsiyesi
02 Kasım 2015 - 17:24 borsagundem.com

Şeker Yatırım, Turkcell hissesi için TUT tavsiyesini korudu

Şeker Yatırım, Turkcell için 11,22TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesini korudu. Şeker Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
 "Pozitif operasyonel görünümün yanında, kur farkı dalgalanmalarına da limitli oranda maruz kalındığı bir çeyrek...
Turkcell 3Ç15’de 631 milyon TL net kâr açıkladı (yıllık bazda: -%16,5, çeyreklik bazda: -%11,4). Açıklanan tutar 634 milyon TL’lik tahminimize neredeyse paralel olurken, 602 milyon TL’lik piyasa beklentisinin üzerindebulunuyor.
Net diğer operasyonel gelirlerdeki gerileme net kâr üzerinde negatif etkili oldu… Analizimiz net kârdaki yıllık bazda %16,5’lik gerilemenin, 217,9 milyon TL’ye gerileyen(3Ç14: 424,1 milyon TL) net diğer operasyonel giderlerden kaynaklandığını göstermektedir. Bu ise, artan çevrim farkı
giderlerinden ve ağırlıklı olarak 2Ç15’deki temettü ödemesinin ardından eldeki nakitte yaşanan düşüşün etkisiyle faiz gelirlerindeki gerilemeden kaynaklanmıştır.
Bunun yanında iki kalem ise, net kâra olumlu katkı yapmıştır: 1) Faturalı kullanıcı sayısındaki artışın etkisiyle yükselen kullanıcı başına gelirlerin tetiklediği yükselen brüt kâr marjı, 2) Şirket’in elde yabancı para nakit tutarak uluslararası operasyonlarından kaynaklanan finansal riskten korunma stratejisi ile birlikte, Ukrayna ve Belarus operasyonlarındaki kur farklarını yok etmek için
iştiraklerinin borçlarının yeniden yapılandırılması sayesinde 188,8 milyon TL’ye (3Ç14: 255 milyon TL) gerileyen kur farkı giderleri.
Kârlılığı yüksek data gelirlerinin toplam gelirlere oranla payındaki yükselişi dikkate alıyor olsak da, temettü üzerinde de baskılayıcı etkisi bulunan 4G ile ilgili operasyonel ve ayrıca lisans bedelini de içeren sermaye harcamalarının etkisini de düşündüğümüzde, modelimiz yükseliş potansiyeline işaret etmiyor.
Böylelikle, Turkcell için “TUT” tavsiyemizi ve 11,22 TL’lik hedef fiyatımızı koruyoruz. Bunun yanında Şirket, 2015 FD/FAVÖK rasyosuna göre emsallerinden %10 daha uygun fiyatlı işlem görmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)