E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiSabancı Holding için 'AL' tavsiyesi!---

Sabancı Holding için 'AL' tavsiyesi!

Sabancı Holding için 'AL' tavsiyesi!
21 Ağustos 2015 - 13:20 borsagundem.com

Ziraat Yatırım, Sabancı Holding için 13,40 TL hedef fiyat ile 'AL' önerisini korudu

Ziraat Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"2015 yılının ikinci çeyreğinde Sabancı Holding'in ana ortaklık net dönem kârı 569,8mn TL ile 539mn TL olan piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşirken, bizim 630mn TL'lik beklentimizin ise altında kalmıştır. Tahminimizdeki sapmada Akbank'ın dönem kârının beklentimizden düşük gerçekleşmesi etkili olmuştur. Bu çeyrekte Enerjisa'nın yüksek operasyonel performansı, çimento ve sanayi grubu ile Sasa'nın satışından elde edilen 108mn TL'lik ek katkı Sabancı Holding'in finansallarını desteklemiştir. Diğer taraftan perakende grubu ise Sabancı Holding'in kârlılığına olumsuz etki yapmıştır.
 
Sabancı Holding'in ilk yarı net dönem kârı ikinci çeyrekle beraber 1.218mn TL'ye yükselmiş ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %24 oranında artmıştır.
 
Sabancı Holding'in grup şirketlerinin satış gelirlerinin toplamından oluşan kombine gelirleri 2Ç2015'te bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 oranında artış kaydederken, Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) ise %7 oranında artmış ve 1,98 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.
 
Banka tarafında FAVÖK %7 oranında daralırken, Bankacılık dışı FAVÖK ise aynı dönemde %47 oranında artmıştır. Bankacılık dışı sektörlerde Perakende harici tüm sektörlerde bir önceki yılın aynı dönemine göre artış kaydedilmiştir. Özellikle enerji grubu FAVÖK'ü bir önceki yılın aynı dönemine göre %106 oranında artarak 449mn TL'ye yükselmiş ve FAVÖK'teki artışa en büyük katkıyı sağlamıştır.
 
Sabancı Holding ilk yarı sonuçları ardından 2015 yılı hedeflerinde güncelleme yapmıştır. Holding banka dışı satış gelirleri büyümesini aynı tutarken özellikle Enerji tarafında FAVÖK marjı tahminini oldukça iyi ilk yarı sonuçlarına bağlı olarak %20-30'dan %40-60'ya yükseltirken, kombine FAVÖK marjını da %15-25'ten %20-30 seviyesine yükseltmiştir.
 
Sabancı Holding ile ilgili daha önceki "AL" önerimiz koruyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)