Ana SayfaHisse Öneri Listesiİnşaat sektörü hisseleri yükselecek mi?---

İnşaat sektörü hisseleri yükselecek mi?

1 / 10
İnşaat sektörü hisseleri yükselecek mi?
06 Kasım 2015 - 09:52 www.borsagundem.com

Türkiye'de tek parti iktidarıyla birlikte 13 yıldır süregelen ekonomik istikrarın devamı için reformlar yapılması gerekliliği ortaya çıktı. Ekonominin amiral gemisi konumunda olan inşaat sektörüne ilişkin hükümet bir takım kolaylıklar sağlayacak.

Borsagündem olarak bu durumu aracı kurumlara sorduk, işte yanıtlar:

Ülke ekonomilerinin lokomotifi olan inşaat sektörü tek parti iktidarının gelmesiyle yeniden hareketlenebilir. Yeni kurulacak hükümetten ekonomiyi desteklemek için inşaat sektöründe KDV indirimi beklentileri gündemde. Bu indirim beklentilerinin gerçekleşmesi halinde inşaat sektöründeki şirketlerin satışlarında artış görülmesi beklenebilir.

Ayrıca siyasi istikrar beklentilerinin faizlerde bir gerilemeye neden olmasının konut kredi faizleri üzerinde aşağı yönlü etki yaratması halinde bu tablo uzun vadede desteklenebilir. Çünkü faizlerdeki gerileme inşaat sektöründeki talebi yükselterek sektöre ayrıca bir katkı sağlayabilir. Bu iki nedenden kaynaklı olarak önümüzdeki dönemde konut satışlarının artması GYO ve inşaat şirketlerinin finansalları üzerinde olumlu etki yapabilir. Diğer yandan,  sektörde KDV ve faiz bazlı bir doping meydana gelmesi yeni projelerin artmasına ve çimento sektörünün de bu pozitiflikten etkilenmesine neden olabilir. Baktığımızda inşaat sektörünün yaklaşık olarak 200 sektörü destekleyen bir sektör olması elektik şirketlerinin de bu pay almalarına katkı sağlayabilir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uyuz hisse08 Kasım 2015 13:00

    ünyede bekliyoz tementüyü kazanacaz kaybedecez bilmiyorum uzuncuyum bu hissede

  • Arch08 Kasım 2015 01:22

    Gyo ların hepsi %100 bağlı ortaklık olma koşuluyla bir "inşaat taahüt mühendislik ve yapı" şirketi olabilmeli ve yaptıkları iş kendi faliyetleri içinde ayrıca vergilememeli . Böyle bir düenlenme güzel olur!

  • sinpaşzede07 Kasım 2015 10:51

    sngyo hariç bütün hissseler yükselir.çünkü bu şirket küçükk yatırımcısını batırdı patron baskı yapıyor.

  • seyfi06 Kasım 2015 10:31

    güvenlik şirketlerini yarar