Ana SayfaHisse Öneri Listesi​Dalgalanmalara dayanıklı 7 hisse...---

​Dalgalanmalara dayanıklı 7 hisse...

1 / 10
​Dalgalanmalara dayanıklı 7 hisse...
08 Haziran 2015 - 14:20 www.borsagundem.com

Seçimlerden sonra FED riskinin artmasıyla piyasada dalgalı ve sıkışık bir seyir bekleniyor. Analistlere göre, bu süreçte yatırımcılar otomotiv, inşaat, cam, beyaz eşya, gıda ve perakende sektörlerinde yer alan defansif hisselerden bir portföy oluşturabilir...
Türkiye, bugün itibariyle önemli bir seçimi daha geride bırakmış olacak. Borsa İstanbul (BIST) ise yoluna bir belirsizlikten daha kurtulmuş olarak devam edecek. Seçimlerin bitmesiyle yeni gündemimizi artık yurtiçinde yeni hükümetin kurulması, yurtdışında ise yine Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) olası faiz artırımına yönelik gelişmeler oluşturacak. Bu anlamda durum şimdilik belirsiz... Peki, böylesi süreçlerde hisse senedi yatırımcıları ne yapabilir?
Analistlerin bu soruya yanıtı; çok seçici ve orta-uzun vadeli olmak koşuluyla hisse senedi alınabileceği yönünde. Peki, yatırımcılar bu süreçte ne tür hisseleri tercih etmeli?
Analistlere göre, Borsa İstanbul'da bir trend olduğunda endeks içindeki tüm hisseler, bu trende aynı derecede duyarlılık göstermiyor. Bu nedenle piyasada belirsizliklerin olduğu, beklentilerin yoğunlaştığı, piyasa aktörlerinin bir süre "bekle- gör" politikası uyguladığı dönemlerde yatırımcılar "defansif' hisselere yönelmeli. Analistler, endekste olası düşüş trendlerinin görülmesi halinde trende karşı en dayanıklı hisselerin "defansif hisseler olduğunu hatırlatıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)