E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street Fed toplantısı öncesi düşüşle kapandı---

Wall Street Fed toplantısı öncesi düşüşle kapandı

Wall Street Fed toplantısı öncesi düşüşle kapandı
13 Aralık 2016 - 01:09 borsagundem.com

Fed'in faiz kararıyla ilgili toplantısı öncesi finans hisselerindeki düşüş, petrolün önceki kazançlarını silmesiyle enerji hisselerindeki gerileme New York Borsası'ndaki düşüşte etkili oldu

ABD hisseleri, finans hisselerindeki düşüş ve petrolün önceki kazançlarını silmesinin ardından enerji hisselerindeki rallinin son bulmasıyla 6 gün üst üste yükselişin ardından geriledi.

Banka hisseleri, Fed'in faiz arıtrma kararı için bugün başlayacak ve yarın sonucu çıklanacak toplantısı öncesinde düştü. Faiz artırma kararının bankalara fayda sağlayacak olmasına rağmen, yatırımcılar, kâr amacıyla toplantı öncesi ellerindeki banka hisselerini nakde çevirdi. 

Analistler, Fed'in toplantısından faiz artırma kararının çıkmasına kesin gözüyle bakıyor ve faiz artırmama ihtimalini sıfıra yakın olarak değerlendiriyor. 

S&P 500 finansal endeksi günü 2.57 puan düşüşle yüzde 0,11 geriledi. Dow Jones endüstri endeksi 39.58 puanlık yükselişle günü yüzde 0,2 yükselişle tamamladı. Nasdaq endeksi ise 31.96 puan düşüşle yüzde 0.59 geriledi. 

LOCKHEED MARTIN HİSSELERİNE TRUMP DARBESİ

Bu arada 20 Ocak'ta ABD Başkanlığı görevini devralacak olan Donald Trump'ın F-35'lerle ilgili 'tasarrufa gidileceği' açıklamasının ardından güne düşüşle başlayan ve yüzde 5'in üzerinde kayıplara ulaşan Lockheed Martin hisseleri toparlanmalar sonucu günü yüzde 2.5 kayıpla tamamladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)