E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye AB müzakereleri zora girdi---

Türkiye AB müzakereleri zora girdi

Türkiye AB müzakereleri zora girdi
27 Haziran 2018 - 09:30 borsagundem.com

Lüksemburg’da gerçekleşen AB Avrupa ilişkilerinden sorumlu bakanlar toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Türkiye’nin üyelik görüşmeleri efektif olarak durma noktasına gelmiş durumda'' denildi

Avrupa Birliği, Türkiye’nin birlikten giderek uzaklaştığını açıkladı.

Lüksemburg’da gerçekleşen AB Avrupa ilişkilerinden sorumlu bakanlar toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Bu nedenle Türkiye’nin üyelik görüşmeleri efektif olarak durma noktasına gelmiş durumda, yeni fasıl açılması değerlendirilmiyor ve AB-Türkiye gümrük birliğinin modernizasyonu konusunda herhangi bir çalışma bulunmuyor" denildi.

Açıklamada, "Türkiye iyi komşuluk ilişkilerine zarar verecek tehdit ve hareketlerden kaçınmalı, Güney Kıbrıs ile ilişkilerini normalleştirmeli, AB ve uluslararası yasalara uygun şekilde tüm AB üyesi ülkelerin doğal kaynak arama dahil deniz ve hava sahalarındaki egemenliklerine saygı göstermeli." ifadeleri kullanıldı. 

AB, hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü dahil temel haklar konusundaki gerileme konusunda özellikle endişe duyarken, bu negatif gelişmelere ve iki Yunan askeri dahil AB vatandaşlarının gözaltında tutulmaya devam edilmesine yönelik derin endişelerini yineledi.

AB diğer yandan Türkiye’nin 3,5 milyonu aşkın mülteciye evsahipliği yapmasını takdir etti. 

Bildirgede, Türkiye'nin sığınmacı krizine yönelik "yapıcı işbirliğinin" somut sonuçlar getirdiği belirtilirken, 18 Mart AB-Türkiye sığınmacı mutabakatının uygulanmaya devam edilmesi gerektiği belirtildi.

Mutabakat sayesinde yasa dışı göçün ciddi şekilde azaldığı, Ege Denizi'ndeki hayat kayıplarının önlendiği bildirildi.

"Konsey, 3,5 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ve bu kişilerin ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin önemli çabalarını takdir ediyor." ifadesinin yer aldığı bildirgede, AB'nin Türkiye'ye bu alanda maddi ve teknik desteğinin süreceği kaydedildi. (Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum28 Haziran 2018 00:53

    Ne diyor iyi komşu olun güney kıbrısın istediği yerde denizden doğal gaz petrol aramasına izin verin yoksa türkiyenin ab dosyasını kapatırız kısaca bu tehtit ediyor açık açık anlamadınmı

  • türkoğlu27 Haziran 2018 15:22

    Artık bu Avrupa birliği kabak tadı vermeye başlamadı mı sizce de?

  • Erman 27 Haziran 2018 14:21

    AB çok gereksiz artık AB ye girilsene Euro ya geçiş asla yapılmamalı

  • ERHAN 27 Haziran 2018 12:35

    Mültecilere sınır kapılarını açalım.

  • faruk27 Haziran 2018 12:25

    Avrupa Birliği kıvırmaktan dansöz oldu.Hep aynı şeyi söylüyoruz.Avrupa Birliği Hıristiyabn bir birliktir.Müslüman bir ülkeyi tüm kriterleri yapsada asla almayacaklardır.Türkiye iyi bir pazar olduğu için böyle idare edecekler.Bakalım nereye kadar?

  • Günay Aktaş27 Haziran 2018 12:14

    Avrupa istemediği şeyi biz yapınca bize acayip gaz veriyor.Bırakın göçmenler Avrupaya gitsin gidenlere sağlam zotyaklar verelim.gelişmesine bir şekilde engel olduklari,sömürdükleri ve yıkılmasıni sağladıkları ülkelerin insanlarının onlardan alacaklarıni bu şekilde almalarını sağlayalım.

  • fahri27 Haziran 2018 11:42

    Konsey 3.5 milyon sığınmacıya baktığımız için bizi taktir ediyormuş.Taktir etmeseniz de biz bu işe gönüllüyüz,bizim insanımız sabah erkenden kimse görmesin diye çöpten ekmek toplar,ama Suriyelileri besleme fedakarlığını da memnuniyetle ! gösterir.

  • fafa27 Haziran 2018 11:33

    Sayın AB yetkilileri, siz de biliyorsunuz,biz de biliyoruz ki bizi AB'ye almayacaksınız.Almayacağız diye açıklama yapsanız Türkiye'yi kullanamama korkusu yaşıyorsunuz.Böyle idare ederek işi götürüyorsunuz.

  • Kaan27 Haziran 2018 11:25

    Belki de Avrupa birliği Türkiye yi istemediği için ortaya attığı farklı bahanelerden biri bu. Zaten ne zaman istediler. Türkiye den çok daha kötü durumda olanlar Avrupa birliğine girdi. Zaten Avrupa ya pek umut bağlayan bir millet değiliz

  • önce vatan27 Haziran 2018 10:59

    denizlerimizde yunanlara arama yaptırsaydık güneydoğudaki petrol rezervlerini pkk yandaşçı ülkelere bıraksaydık ve onların söylediğinin dışına çıkmasaydık iyiydi ama artık yok herşeye rağmen Türkiyemiz dimdik ayakta

  • dogrusu27 Haziran 2018 10:16

    AB artık resmen hayal ortadoğuya kayan bir Türkiye'de iyi görüntü yok.

  • demirkan 27 Haziran 2018 11:16

    NE YAPSAYDIK YÂNİ?. AYAKLARINAMI KAPANSAYDIK.? 60 SENEDEN BERİ DOĞUYA KAYMAYAN BİR HÜKÜMET GELMEDİMİ?. AVRUPA TÜRK DÜŞMANIDIR OLDUM OLASI. HALÂ ANLAMADINMI. AVRUPADA SÖMÜRÜ DÜZENİ VARDIR. GÖZÜN YAŞINA BAKMAZ. NE DOS NE KÜS OLACAN. KAZAN KAZAN PİRENSİBİ GÜDECEN.

  • demirkan 27 Haziran 2018 09:51

    VER PİYAZA BEKLET AYAZA.