E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürk gazetecilere saldırı---

Türk gazetecilere saldırı

Türk gazetecilere saldırı
25 Temmuz 2014 - 09:04 borsagundem.com

Bursaspor'un Chikhura Sachkhere'ye elendiği maçından ardından düzenlenen basın toplantısı sırasında Türk gazetecilere saldırıldı

Çok sayıda Gürcü gazeteci ve taraftarın bulunduğu odada Chikhura Teknik Direktörü Sosa Pruidze ve kaleci Kvilitaia'nın açıklamaları tercüman olmadığı gerekçesiyle Türkçe'ye çevrilmedi. Pruidze ve Kvilitaia'nın açıklamalarından sonra basın odasında tur sevincini yaşayan Gürcü gazeteci ve taraftarlar, daha sonra Türk gazetecilerle tartışmaya başladı.
Tartışmanın büyümesinin ardından çok sayıda Gürcü gazeteci ve taraftar, Türk gazetecilere saldırdı. Salonda yaşanan arbede sırasında başına kamera ile vurulan DHA Bursa Bölge Müdürlüğü muhabiri Emre Koşak yaralandı. Olaylar sırasında Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'un da cep telefonu kırıldı.

Basın odasındaki kargaşa, Chikhura Sachkhere ve Bursaspor Kulübü yetkilileri ile güvenlik güçlerinin odaya gelmesiyle son buldu. Gürcü gazeteciler ve taraftarlar, daha sonra odanın dışına çıkarıldı.

Tiflis polisi, Chikhura Sachkhere takımının olaylara karıştığı öne sürülen iki yetkilisiyle, olaylar sırasında başına kamerayla vurularak hafif yaralan Emre Koşak ile cep telefonu kırılan Süha Gürsoy'un ifadesini almak üzere maçın oynandığı stada geldi.

Türk gazetecilerin, ifade alım işlemi sırasında basın odasından dışarı çıkmalarına izin verilmedi. Üç saat süren işleminin ardından basın mensupları, stattan çıkabildi.Basın odasına gelen Trabzonspor'un eski oyuncusu Arçil Arveladze Türk gazetecilerden özür diledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)