E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe Beko tarih yazdı:5 yıl sonra yeniden Final Four'da!---

Fenerbahçe Beko tarih yazdı:5 yıl sonra yeniden Final Four'da!

Fenerbahçe Beko tarih yazdı:5 yıl sonra yeniden Final Four'da!
09 Mayıs 2024 - 01:28 borsagundem.com

Euroleague temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Monaco deplasmanında 80-79 kazanarak 5 yıl aradan sonra yeniden Final Four biletini kaptı

Fenerbahçe Beko, Euroleague Play-Off beşinci maçında Monaco'yu 80-79 yenerek seriyi 3-2 kazandı ve Final Four biletinin sahibi oldu. Temsilcimiz, Euroleague tarihinde ilk kez beşinci maçı kazanan deplasman ekibi olurken Final Four yarı finalindeki rakibi de netleşti.

Fenerbahçe Beko, Euroleague play-off çeyrek final serisinin beşinci ve son maçında Monaco'yu uzatmalarda 80-79 mağlup ederek seriyi 3-2 kazandı ve Final Four'a adını yazdırdı.

İLK ÇEYREK MONACO LEHİNE TAMAMLANDI

Maça Motley ve Hayes-Davis'in sayılarıyla hızlı başlayan (6-2) Fenerbahçe Beko, üst üste yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Monaco karşısında ilk çeyreği 15-13 geride kapadı.

İkinci çeyreğe 5-0'lık seriyle başlayan ev sahibi ekibe, Tarık Biberovic ve Sestina'nın üç sayılık basketleriyle yanıt veren sarı-lacivertli ekip, farkın açılmasına izin vermedi: 20-19. Bu çeyrekte farkı üç kez 7 sayıya kadar çıkaran Monaco, devreyi 40-35 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte 25. dakikanın 45-45 eşitlikle geçildiği anda Motiejunas ve James ile farkı tekrar açan (55-48) Monaco'ya, Tarık Biberovic'in son bölümde peş peşe bulduğu üçlüklerle karşılık veren Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 56-55 önde girdi.

KAZANAN UZATMALARDA BELLİ OLDU

Calathes ve Tarık Biberovic'in sayılarıyla maçın son 5 dakikasına 64-60 üstün giren sarı-lacivertli ekip, James ve Okobo'nun basketlerini engelleyemeyince bitime 1 dakika 14 saniye kala Monaco 68-67 öne geçti. Mücadelenin son 45 saniyesine 70-70 eşitlikle girilirken, Wilbekin'in hatalı pasında son hücumu değerlendiremeyen Monaco, maçı uzatmalara taşıdı.

Uzatma bölümünde Calathes'in üst üste üçlükleriyle 80-79 üstünlük sağlayan Fenerbahçe Beko, bitime 2,5 saniye kala hava atışında Monaco'ya sayı şansı tanımadı ve tarihindeki 6. Dörtlü Final başarısını elde etti.

Euroleagu Final Four'u, 24-26 Mayıs'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek.

Şampiyonlar Ligi'nin son finalisti Real Madrid oldu

 

Fenerbahçe Beko, Monaco karşısında fırsat tepti

 

Fenerbahçe Beko, Final Four'a göz kırptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)