E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK, Arbul hissesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu---

SPK, Arbul hissesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu

SPK, Arbul hissesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu
30 Haziran 2016 - 19:24 borsagundem.com

SPK, Arbul Entegre Tekstil hisseleri ile ilgili 4 kişiye suç duyurusunda bulundu

SPK haftalık bülteni yayınlandı. Bültende Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş.’nin 2014 ve 2015 yılları hesap, işlem ve faaliyetlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde denetlenmesi sonucunda; 

Arif CERİT -  Abdülkadir CEBECİ -  Mahmut SUBAŞI - Erdal TAPUCU hakkında  Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş.’nin yönetim, denetim veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı olarak ilişkide bulunduğu gerçek veya tüzel kişiler ile emsallerine uygunluk, piyasa teamülleri, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı şartlar içeren anlaşmalar veya ticari uygulamalarla karının veya malvarlığının azaltılması nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Ayrıca, Arif CERİT -  Abdülkadir CEBECİ - Erdal TAPUCU hakkında  Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş.’nin yasal defterlerinde, muhasebe kayıtlarında ve finansal tablo ve raporlarında usulsüzlük yapılması nedeniyle ve Arif CERİT -  Abdülkadir CEBECİ hakkında Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş. yöneticilerince Kurulca istenen bilgi ve belgelerin verilmemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Bültende Kurulca tespit edilen suçlar nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcılar, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava açabilecekleri belirtildi.

Malvarlığı veya karı azaltılan Arbul’dan SPKn’nun 21’inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca; Kurulun kararından itibaren 3 ay içinde lehine menfaat sağlanan kişiler nezdinde faiziyle beraber tahsil ve takibinin istenmesine ve 1.120.000 TL’lik zararın marka temlik tarihinden itibaren işleyecek faiziyle birlikte ödenmesi hususunda Arif CERİT’in, 22.995.074 TL’lik zararın işlem tarihlerinden itibaren işleyecek faiziyle beraber ödenmesi hususunda hâlihazırda yönetim kurulu üyeleri olan ve gerçekleştirilen tüm işlemlerde sorumluluğu bulunan Arif CERİT ve Abdülkadir CEBECİ’nin bilgilendirilmesine karar verildiği bildirildi.

Arbul’un ortağı ve yönetim kurulu üyesi olarak Arif CERİT ve Abdülkadir CEBECİ tarafından gerçekleştirilen işlemlerin 5237 sayılı TCK’nın 158’inci maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmesine karar verildiği igade edildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haksızlar30 Haziran 2016 19:43

    spk suç duyurusunda bulunuyor2014 yılındaki işlemlerden atı alan üsküdarı geçmiş spk uyumaaaaaaaaaa