E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞişecam'da grev başlıyor---

Şişecam'da grev başlıyor

Şişecam'da grev başlıyor
19 Haziran 2014 - 16:43 borsagundem.com

Kristal-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre anlaşma sağlanamadığı için Şişecam'da grev başlıyor

Kristal-İş Sendikası ile Cam İşverenleri Sendikası arasında Şişecam’a bağlı işyerleri için sürdürülen 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Kristal-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Cam işverenleri ile sürdürdüğümüz müzakerelerde, ücret zammı, düşük ücretli çalışanlar için talep edilen iyileştirme zammı, işe giriş ücreti ve bazı parasal haklar üzerindeki anlaşmazlık
giderilemedi. Ayrıca, bu parasal maddeler kadar önemli olan, çalışanların iş güvencesine ve kazanılmış haklara dönük iki idari madde de uyuşmazlık konuları arasında yer almaktadır.

Sendikamızın toplu iş sözleşmesini masada bitirme çabalarından sonuç alınamaması üzerine daha önce aldığı grev kararı, yarın sabah (20 Haziran 2014 Cuma) uygulamaya konulacak.

Grev uygulaması, Şişecam’a ait 6 şirkete bağlı 10 İşyerini ve 5800 cam işçisini kapsıyor.

Grev kararı Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş (Kırklareli, Mersin, Eskişehir Fabrikaları), Anadolu Cam Sanayi A.Ş. (Mersin fabrikası), Trakya Cam Sanayi A.Ş. ( Trakya Düz Cam, Trakya Otocam ve Mersin Fabrikaları), Anadolu Cam Yenişehir Sanayii A.Ş., Trakya Cam Yenişehir
Sanayii A.Ş. ve Cam Elyaf Sanayi A.Ş. işyerlerinde uygulanacak.

Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş. Kırklareli Fabrikası ile Trakya Cam Sanayi, Trakya Düz Cam ve Trakya Otocam fabrikalarının bulunduğu Lülüleburgaz’da grev çıkışına katılacak ve saat 10.00’da Lüleburgaz Büyük Karıştıran mevkiinde konuya ilişkin bir basın açıklaması yapacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 48,70
En Yüksek: 49,52
En Düşük: 48,54
Değişim -0,25 %
FK: 8,71
PD / DD: 1,05
İşlem Hacmi 1.399.968.755
Toplam Adet: 28.582.769
Ağırlıklı Ort.: 49,03
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)