E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC:Sermaye piyasası çalışanları hesap verebilmeli---

SEC:Sermaye piyasası çalışanları hesap verebilmeli

SEC:Sermaye piyasası çalışanları hesap verebilmeli
24 Ekim 2014 - 16:29 borsagundem.com

Amerikan SPK’sı Securities and Exchange Commission, son duyurusunda sermaye piyasası çalışanlarının hesap verebilir olması gerektiğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan SPK’sı Securities and Exchange Commission (SEC) 2014 mali yılı sonunda yaptığı basın açıklamasında yıl boyunca sermaye piyasalarını illegal işlemlerden korumak üzere gerçekleştirdiği çalışmaları ve SEC’in amaçlarını özetledi.

SEC, duyurusunda sermaye piyasalarında güveni sağlamak için üzerinde çalıştıkları konuları şöyle özetledi: traderların ve diğer borsa katılımcılarının adilce işlem yapabilmelerini sağlamak, şirketlerin halka arz olmadan önce gereken risk kontrollerini yapmış olmalarını sağlamak, halka açık olmayan bilgileri sadece müşterileriyle paylaşan şirketleri cezalandırmak, aracı kurumlar ve bankaların gizli ücretlendirmelerle yatırımcıların maliyetlerini arttırmasının önüne geçmek ve şirket yöneticilerinin çalıştıkları şirketin hisselerinde manipülasyon yapmasını engellemek.

2014 yılında açılan 755 davada 4,16 milyar dolar ceza kestiğini belirten SEC, Bank of America, World Capital Market ve Fifth Third Bancorp gibi büyük kurumları cezalandırmaktan geri durmadı.

Sermaye piyasasında çalışan yetkililerin yeterince hesap vermediğini belirten SEC, sektörde çalışan avukatların, hesap yöneticilerinin, aracı kurum şirketi çalışanlarının üstlendikleri rol gereği daha hesap verebilir hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

İllegal işlemleri hukuki kalıplara uyduran avukatların, müşterilerini yanlış yönlendiren aracı kurum yetkililerinin ve yatırımcılara boş yere işlem maliyeti kesen şirketlerin 2014’te daha sıkı takip edildiğini belirten SEC, Ernst & Young LLP, AgFeed Industries ve Sherb & Co. LLP başta olmak üzere pek çok şirkete ceza  kesti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kervansaray24 Ekim 2014 17:51

    Evet Türkiyede de böyle olmalı %75 halka ait borsadaki KERVN ın borsa dışındaki %100 zeynep Tümere ait SİS İPLİK ile birleştirilmesini onaylayanlar hesap vermeli.Bu birleşmeyle KERVN ın özermayesi 4 kat erimiş hisse defter değeri 1.60 lardan =.40 lara düşmüş. dünyanın hangi yerinde bu koşullarda bir birleşme onaylanabilinir????