E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSalı gününden itibaren piyasa ısınacak---

Salı gününden itibaren piyasa ısınacak

Salı gününden itibaren piyasa ısınacak
15 Ağustos 2016 - 11:13 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Geçtiğimiz hafta gelen ekonomik veriler ile birlikte hareketlenen piyasaların bu haftaya sakin başladıkları gözlemleniyor. Gelen ekonomik verilerin hafta başlangıcında dolar endeksine negatif yansıması sonucunda gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde önemli değer kayıpları gözlemlenmişti. Fakat haftanın sonuna doğru dolardaki toparlanmalar paritelerde kazanımların kaybedilmesini sağladı. Gelişmekte olan ekonomilerde bu durum net hissedilmemiş olsa da gelişmiş ekonomiler ve emtialarda bu etki sert oldu. Gelişmekte olan ekonomilerde bu toparlanmanın gerçekleşmemesinde önemli bir etkende, ülke içlerinde var olan ekonomik ve siyasi gelişmelerdir. Bu hafta içinde başlangıçta ekonomik veriler sakin bir izlenim sinyali verse de Salı gününden itibaren bu havanın ısınacağı gözden kaçırılmamalıdır. Bugün için gece gelen Japonya büyüme verileri beklentileri karşılamadan haftaya başlamamızı sağladı.

EURUSD

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde gelen veriler parite için oldukça etkili oldu. Son dönemde sakin kalan ECB’den kaynaklı gelecek olan verilerin parite üzerinde sert etkiler yaratacağını daha önceki analizlerimizde vurgulamıştık. Cuma günü Almanya’dan gelen büyüme verilerine karşılık Euro Bölgesi’nde olumlu bir senaryo izlenmedi. Ardından gelen ABD verilerinin de etkisiyle parite üzerinde sert hareketlenmeler gördük. Bugün için sakin bir seyir beklenebilecek olan paritede olası direnç seviyeleri 1,1205, 1,1230 ve 1,1265 seviyeleri olarak söylenebilecekken, destek seviyeleri 1,1140, 1,1120 ve 1,1080 olarak dikkat çekmektedir.

GBPUSD

Geçtiğimiz hafta adından en çok söz ettiren paritelerden biri kuşkusuz GBPUSD paritesiydi. Hem iki bölgeden gelecek olan ekonomik verilerin önemi hem de diğer paritelerden bağımsız hareketinden kaynaklı. Haftanın son işlem gününde beklentilerin altında kalan ve dolar üzerinde önemli değer kayıplarına sebep olan verilerin ardından GBPUSD paritesinde değer kazanımı gelmedi. Diğer majör paritelerde dolardan kaynaklı sert yükselişler izlenirken, bu durumun Pound’da yaşanmaması dikkatleri çekti. BOE Başkanı Carney’nin de açıklamalarında belirttiği gibi Brexit kararının ardından İngiltere ekonomisinde önemli zararlar alındı. Parite için bu hafta gelecek olan ekonomik veriler oldukça önemli. İçinde bulunduğu düşüş trendine devam eden paritenin hareketine devam etmesi durumunda sırasıyla 1,2900, 1,2870 ve 1,2820 seviyeleri test edilebilir. Olası toparlanmalarda ise 1,2955, 1,3000 ve 1,3030 dirençleri görülebilir.

USDTRY

Haftanın ilk işlem gününde veri akışı bakımından sakin bir gün geçireceğiz. Geride bıraktığımız haftanın gelişmeleri paritede fiyatlanmaya neden olabilir. Gün içinde yurt içinden gelecek olan çeyreklik işsizlik ortalaması ve ABD New York Empire State İmalat Endeksi takip edilecek Parite de yükseliş hareketinin görülmesi halinde ilk hedef 2.9600 direnç seviyesinin kırılması. Bu direnç  seviyesinin kırılması halinde 2.9750 seviyesi hedeflenebilir. Ardından 2.9860 seviyesi takip edilebilir. Ancak paritede  düşüş  trendinin görülmesi halinde 2.9600 önemli bir seviye bu seviyenin kırılması durumunda 2.9440 ilk hedef ardından 2.9280 seviyesine kadar gevşeme hareketi görülebilir.

A1 Capital

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 15.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 15.08.2016

 

17 hisse için teknik analiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)