E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar tatilde, endeksler sınırlı hareket ediyor---

Piyasalar tatilde, endeksler sınırlı hareket ediyor

Piyasalar tatilde, endeksler sınırlı hareket ediyor
23 Kasım 2017 - 09:29 borsagundem.com

Küresel piyasalar Şükran Günü nedeniyle sakin seyrediyor

ABD Hazine tahvilleri Fed'in para politikasını beklenildiği kadar sert bir şekilde sıkılaştırmayacağı spekülasyonlarıyla yüksek seyir izlerken, dolar ise beş ayın en kötü düşüşünü kaydettikten sonra değer kayıplarına karşı koymaya çalışıyor. Japonya piyasalarındaki tatil ve ABD piyasalarının ise Şükran günü dolayısıyla kapalı olmasıyla Asya hisse senedi piyasalarındaki hareketler sınırlı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Hong Kong'un ana endeksine paralel olarak yüzde 0.15 artışla 10 yılın zirvesini gördü. Fed'in son toplantı tutanaklarının "birçok katılımcının" enflasyonun beklenilenden daha uzun süre Fed'in yüzde 2 hedefinin altında kalacağına ilişkin endişeli olduğunu gösterdikten sonra dolar değer kaybetti. Bu ifadeler Fed Başkanı Yellen'in dün yaptığı açıklamaları tekrarladı ve piyasaların gelecek yıl daha fazla faiz artışı fiyatlamalarından geri adım atmalarına yol açtı. Yellen, ABD'de enflasyonun yakında yükseleceği tahminini tekrar etmiş, ancak güçlü çekinceler ortaya koyarak fiyatların gelecek yıllarda düşük seyretmeye devam etmesinin de olasılıklar dahilinde olduğunu belirmişti.

DÖVİZ

Dolar Fed'in son toplantı tutanaklarının bazı yetkililerin faiz artışlarının önünde bir engel olan kalıcı düşük enflasyon konusunda endişelendiklerini göstermesiyle geriledikten sonra yen karşısında iki ayın dip seviyesini gördü. Dolar tatilden dolayı işlem hacimlerinin sınırlı olduğu Asya piyasası işlemlerinde yen karşısında 111.07'e kadar gerileyerek 18 Eylül'den bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra dün geç saatlerdeki değerinden değişim göstermeyerek 111.22'de bulunuyor. Japonya piyasalarının kamu tatili dolayısıyla ve ABD piyasalarının ise Şükran günü dolayısıyla kapalı olmasıyla işlem hacimleri normal seyrinden düşük. Dolar yen karşısında yüzde 1.1 düşüşle Mayıs ortasından bu yana en büyük günlük düşüşünü kaydettikten sonra kayıplarını toparladı. Fed'in 31 Ekim-1 Kasım gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin dün akşam yayınlanan tutanaklar birçok yetkilinin faiz oranlarının "yakın dönemde" artırılmasını öngördüğünü gösterdi ve Fed'in Aralık ayında faizleri artıracağı beklentilerini güçlendirdi. Ancak tutanaklara göre, bazı üyeler enflasyon görünümüyle ilgili endişelerini dile getirdi. Bu üyeler, gelecekteki faiz artışlarının zamanlamasını belirlemeden önce gelecek ekonomik verilere bakacaklarını vurguladı.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ham petrolünün dün gördüğü iki yılın zirvesinden gerilemesiyle düşüş kaydederken, Keystone boru hattının kapatılması ve yakıt stoklarındaki düşüş, artan üretim endişelerine rağmen piyasaları güçlendirmeye devam etti. ABD hafif ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle varil başına 57.89 dolarda bulunuyor ancak dün 58.15 ile gördüğü 2015'in yüksek seviyelerine yakın seyrediyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı varil başına yüzde 0.2 düşüşle varil başına 63.17 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın fiyatları düşük ABD ekonomik verisi ve bazı Fed yetkililerinin düşük enflasyon konusundaki endişeleriyle yaklaşık yüzde 1 yükseldikten sonra yatırımcıların kar realizasyonuyla geriledi. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,290.05 dolara geriledi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,289.80 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)