E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar "merkez bankaları" kararlarını fiyatlıyor---

Piyasalar "merkez bankaları" kararlarını fiyatlıyor

Piyasalar merkez bankaları kararlarını fiyatlıyor
22 Eylül 2016 - 07:52 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed ve Japonya Merkez Bankası'nın dünkü toplantılarında aldıkları kararları fiyatlıyor

Asya piyasaları, Fed'in de aralarında bulunduğu merkez bankalarının para politikalarının genişlemeci konumunu sürdüreceğini işaret etmesinin ardından rallisini altıncı güne taşırken, Güney Kore wonu güç kazandı ve bölgesel tahviller yükseldi.

Ham madde üreticileri, Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki yükselişlere öncülük etti. Japonya'da piyasalar tatil nedeniyle kapalı. ABD'de Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), Fed'in dünkü toplantıda gösterge faizi değiştirmemesi ve 2017 yılı ve daha ötesi için faiz artırımı sayısına ilişkin projeksiyonlarını azaltmasının ardından yükseldi. Won, doların dünkü senasta kayıplarını korumasının ardından Haziran ayından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. Yeni Zelanda doları, merkez bankasının para politikasının daha da gevşetilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetemesinin ardından zayıflarken, 10 yıl vadeli tahvilleri güçlendi. Ham petrol, ABD petrol stoklarındaki sürpriz düşüşün ardından yükseldi.

ABD, Avrupa ve Asya'daki gevşek para politikaları, hisse senetleri, tahviller ve emtiada bu yıl görülen yükselişleri destekledi ve merkez bankacılardan gelen son sinyaller, ucuz para döneminin daha da süreceğini gösteriyor. Fed, halen bu yıl bir faiz artırımı beklerken, gelecek yıl için faiz artırımı projeksiyonınu aşağı çekti. Japonya Merkez Bankası (BOJ) Perşembe günü, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşılacağı taahhüdünde bulundu ve rekor büyüklükteki teşvik programının negatif etkilerini sınırlamak için adımlar attı. Endonezya Merkez Bankası'nın bugünkü toplantıda faizi düşürmesi bekleniyor ve bazı ekonomistler Norveç'in de aynı yolu izleyebileceğini düşünüyor.

Hong Kong'da Commerzbank AG gelişen piyasalar ekonomi ve döviz araştırma müdürü Peter Kinsella, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, "Çok uzun bir süreliğine çok düşük seviyelerdeki gelişmiş piyasa faizleri dönemi ve yatırımcıların getri ihtiyaçları; hepsi yerinde duruyor," dedi ve "Fed'in agresif bir faiz artırımı döngüsüne gireceğini düşünüyorduk, ancak açık bir şekilde bu olmayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saati ile 10:20'de yüzde 1.3 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)