E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kayıplarını sürdürüyor---

Petrol kayıplarını sürdürüyor

Petrol kayıplarını sürdürüyor
27 Haziran 2016 - 17:00 borsagundem.com

Petrol fiyatları cuma günü yaşadığı sert düşüşün ardından kayıplarını bugün de sürdürüyor

İngiltere'deki referandumdan Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) kararının çıkmasının riskli varlıklardan kaçışı tetiklemesi sonrası petrol fiyatları kayıplarını bu haftada devam ettiriyor. Piyasalardaki kargaşa sterlindeki satış dalgasının genişlemesi ile birlikte devam ederken, güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik talep altının yükselmesine neden oldu.

Petrol fiyatları cuma günü referandum sonuçlarının açıklanması ile 50 dolar seviyelerinden sert düşüşler gerçekleştirdi. Brent petrol cuma günü yüzde 6 seviyelerinde düşerek 47.50 dolar seviyesini test ettikten sonra kapanışını 48.39 dolardan gerçkleştirdi. Yeni haftaya kayıpla başlayan brent petrol öğleden sonra satışlarını hızlandırarak yüzde 2 eksi ile 47.46 Dolar seviyesinde... NYMEX ise cuma günü yüzde 8 değer kaybederek 47 doların altına gerilemişti. Haftayı 47.64 seviyesinden kapattıktan sonra yeni haftada yüzde 2.05 eksi ile 46.60 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararından kaynaklana şokun üretim artışları ile birleşmesi durumunda, petrol fiyatlarının daha da düşebileceği uyarısında bulundu.Vadeli petrol kontratları New York'ta, Cuma günü yüzde 4.9 ile dört ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından yüzde 1.5 daha geriledi.

Petrol, İngiliz halkının 40 yılı aşın süredir devam eden üyeliğin ardından AB'den ayrılmaya karar vermesi sonrası, fiyatların sanayi metalleri ve Avrupa hisse senetleri ile birlikte sert düşmesinin ardından, Cuma günü, üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçti. Ham petrol New York'ta halen, Şubat ayında 12 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesini görmesinin ardından, Nijerya'dan Kanada'ya, arz kesintileri ve ABD'de düşen üretimin küresel arz fazlasını daraltacağı beklentisi ile, yüzde 80 yükselmiş durumda.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa analisti Evan Lucas, "Herşey Brexit' sıkışmış durumda," dedi ve "Petrolde temel göstergeler şu anda bir kenara bırakılacak, zira piyasalar tüm bu gelişmelerin nasıl yön bulacağını anlamaya çalışıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Soros: Avrupa Birliği’nin parçalanması kaçınılmaz

 

"Yeniden referandum" için imza sayısı 3 milyonu aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)