E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüş sürüyor---

Petrolde düşüş sürüyor

Petrolde düşüş sürüyor
30 Mayıs 2016 - 12:45 borsagundem.com

Petrol OPEC öncesi geri çekilme yaşıyor,brent petrol 49 doların altında seyrediyor

Petrol fiyatları, Viyana'da gerçekleştirilecek olan üretim politikasının görüşüleceği OPEC toplantısı öncesi, ABD'de petrol sondaj kuyusu sayısındaki azalma ile birlikte, varil başına 50 dolar civarında seyretti.

Brent petrol cuma günü 48.68 dolara kadar gevşedikten sonra 49.38 dolardan haftayı kapattı.Yeni haftaya 50 doların üzerinde başlayan brent petrol şu saatlerde yüzde 2.24 düşüşle 48.96 seviyesinden işlem görüyor. NYMEX ise erken saatlerde yüzde 0.8 kadar yükseldikten sonra, bu kazancını geri vererek yüzde 32 eksiye geçti.

Baker Hughes Inc.'nin Cuma günü açıkladığı verilere göre, ABD'de petrol sondaj kuyusu sayısı, önceki hafta değişiklik göstermemesinin ardından, 27 Mayıs haftası 2 azalarak 316'ya indi. Irak'ı OPEC toplantısında temsil edecek olan Petrol Bakan Yardımcısı Fayyad Al-Nima, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC), 2 Haziran'daki toplantısında görüşülecek konuların üretimin dondurulmasını da içereceğini söyledi.

Petrol, Şubat ayında 12 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından, ABD'den Nijerya'ya, petrol üretimindeki düşüşlerin küresel arz fazlasını azaltacağı beklentisini güçlendirmesinin etkisiyle yüzde 90 yükseldi. Analistlere göre, OPEC, Perşembe günkü toplantıda, Suudi Arabistan'ın rakipleri sıkıştırma politikasına bağlı kalarak, muhtemelen üretimi sınırlandırma konusunda anlaşmaya varmayacak.

Analistlere göre, petrol arzının yakın bir zamanda değişmesine yönelik herhangi bir beklentinin şu an piyasalarda var olmaması arz tarafından petrolde bir etki oluşmayacağını gösteriyor. Ancak talep tarafındaki beklentilerin de karışık olması bugünlerde yaşanan yükselişlerin dalgalı seanslar eşliğinde gerçekleşmesine neden olması gerek. Bunun anlamı petrol bir gün yükselirken ertesi seansta düşüşlerin görüleceği bir süreç olabilir. 

Teknik açıdan Brent petrolde 49,70 seviyesinin üzerinde önce 50,50 ve arkasından 52,20 seviyesine doğru alımlar gelebilir. Aşağıda ise ilk etapta 48,00 desteği izlenecektir. Bu desteğin kırılması durumunda
47,20 ve 46,45 seviyeleri hedeflenebilir.Ham petrolde ise 48,00 desteğinin altında 46,70 ve 45,75
seviyeleri hedeflenebilir. 49,25 direncinin aşılması halinde ise 49,60 ve 50,70 seviyeleri izlenecektir.

Dolar 2.96 seviyesinin üzerinde

 

Altın 1200 dolara indi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)