E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1200 dolara indi---

Altın 1200 dolara indi

Altın 1200 dolara indi
30 Mayıs 2016 - 07:21 borsagundem.com

Altın, Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile 1200 dolara indi

Geçtiğimiz cuma akşamı Harvard Üniversitesi'nde konuşan Yellen, "Fed için kademeli ve temkinli faiz artırımı uygun olabilir ve muhtemelen önümüzdeki aylar böyle bir hareket için uygun olabilir" dedi. Altın, Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

Ons altın yüzde 1 düşüşle ons başına 1,206 dolara kadar indikten sonra cuma günü 1212 dolar seviyesinden kapandı. Bugün açılışla birlikte gevşemeye devam eden altın fiyatları 1200 dolara kadar gevşeyerek   17 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Fiyatlar böylelikle düşüşünü dokuzuncu güne taşıdı ve bir yılı aşkın sürenin en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi. Altın ayrıca 2013'ten bu yana en büyük aylık kaybına ilerliyor. Şu saatlerde ise yüzde 0.76 eksi ile 1203 dolar seviyesinden işlemler gerçekleşiyor.

Hedge fonları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın yatırımcılara altından çıkmaları için diğer bir neden daha sağlamasından hemen önce, altın yatırımları için mola vermeye karar verdi

Yellen, bir dizi Fed yetkilisinin geçen hafta, ABD ekonomisindeki güçlenmenin daha sıkı bir para politikasının düşünülebileceği anlamına geldiği yolundaki değerlendirmelerini teyit etti. ABD'de Cuma günü açıklanan verinin büyümenin birinci çeyrekte ilk açıklanan rakama göre daha hızlı gerçekleştiğini göstermesinin ardından, Haziran ayında faiz artırımı olasılığı yüzde 30'a ve Temmuz ayında ise yüzde 50'ye çıktı. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.2 tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)