E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.96 seviyesinin altında---

Dolar 2.96 seviyesinin altında

Dolar 2.96 seviyesinin altında
30 Mayıs 2016 - 12:15 borsagundem.com

FED açıklamaları sonrası dolarda güçlü görünüm sürüyor

Geçtiğimiz hafta yeni kabinenin açıklanması ve TCMB toplantısı iç piyasalarının odağında olurken, ABD’deki gelişmeler ve Dolar endeksinin seyri doğrultusunda volatilitesi yüksek bir hafta geride kaldı. Haftaya 2.9750 seviyesinde başlayan Dolar/TL yeni kabinenin açıklanması öncesi yükselişini 3.01 seviyesine kadar sürdürdü. Kabinenin açıklanması sonrası gelen rahatlamanın etkisiyle sert düşüş gösteren kur, TCMB kararı öncesi 2.97 seviyesine geriledi. TCMB’nin beklentilere paralel kararı sonrası iç piyasalarda iyimser hava devam etti ve kur düşüşünü 2.94 seviyesine derinleştirdi. Son işlem gününe kadar Türk Lirasının Dolar karşısında iyi performans göstermesiyle kur 2.9270 seviyesine kadar gerilese de, haftalık kapanış 2.95 seviyesinin üstünde gerçekleşti.

FED Başkanı Yellen, bir dizi Fed yetkilisinin geçen hafta, ABD ekonomisindeki güçlenmenin daha sıkı bir para politikasının düşünülebileceği anlamına geldiği yolundaki değerlendirmelerini teyit etti. ABD'de Cuma günü açıklanan verinin büyümenin birinci çeyrekte ilk açıklanan rakama göre daha hızlı gerçekleştiğini göstermesinin ardından, Haziran ayında faiz artırımı olasılığı yüzde 30'a ve Temmuz ayında ise yüzde 50'ye çıktı. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi bugün yüzde 0.80 artışla 95.95 seviyelerinde işlem görüyor. Dolar/TL kuru bugün 2.9686 seviyesini test etse de, şu saatlerde yüzde 0.14 artı ile 2.9578 seviyelerine gevşedi.

Altın 1200 dolara indi

Haftanın ilk işlem gününde resmi tatil nedeniyle ABD ve İngiltere piyasalarının kapalı olması ve iç piyasalarda da veri olmadığından,iç siyasi gelişmelerin yanı sıra dolar endeksinin hareketi yakından takip edilecek.

Analistlere göre geçtiğimiz hafta gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı sergileyen Türk Lirası güçlenen Dolar etkisiyle haftayı kayıpla tamamlamıştı. Yeni haftaya da Dolar baskısının etkisiyle başlaması ve 2.98 seviyesine doğru alıcılı ataklarını sürdürmesi beklenirken 2.96-2.98 aralığındaki dengeli görünüm korunacaktır. Yükselişlerde 2.98 seviyesi aşılırsa 3 TL seviyesi ilk olarak hedeflenmelidir. Türk Lirası lehine hareketlerde ise 2.95 seviyesi piyasayı ilk etapta tutmaya çalışacaktır. Bu seviyenin kırılması durumunda düşüş 2.94 seviyesine kadar devam edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)