E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNet Turizm'de birleşme oranı açıklandı---

Net Turizm'de birleşme oranı açıklandı

Net Turizm'de birleşme oranı açıklandı
24 Nisan 2017 - 21:59 borsagundem.com

Uzun zamandır Net Holding'le birleşmesi beklenen Net Turizm'de birleşme oranları duyuruldu

Net Turizm'in, Net Holding A.Ş. tarafından tüm aktif ve pasifi ile birlikte bir bütün halinde devralınması sürecinde detaylar belli oldu. Net Turizm Yönetim Kurulu toplantısında alınan karara göre, Uzman Kuruluş raporlarında yer alan birleşme oranı %59,05273 olarak belirlendi. Bu orana bağlı olarak 1 adet Net Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. payına 0,92780 adet Net Holding A.Ş. payı verilmesi kararlaştırıldı.

Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada;

Uzman Kuruluş Raporu'nun görüşüldüğü bugünkü Yönetim Kurulu toplantısında, 08.02.2017 tarih ve 2017/3 sayılı Yönetim Kurulu toplantımızda;

"Şirketimizin ilgili mevzuat hükümleri dahilinde, tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde Net Holding A.Ş. tarafından "devir alınması" suretiyle birleşilmesi işleminde; "birleşme oranı"nın, "değiştirme oranı"nın ve bunlarla uyumlu bir şekilde birleşme işlemi nedeniyle devralan sıfatıyla Net Holding A.Ş.'de yapılacak sermaye artırım tutarının ve takiben de söz konusu sermaye artırımı sonucunda Net Holding A.Ş. tarafından ihraç edilecek paylardan Şirketimiz pay sahiplerine tahsis edilecek pay adetlerinin, ilgili mevzuat hükümlerine uygun, adil ve makul bir yaklaşımla ve hiçbir tereddüt oluşturmayacak şekilde tespitinde, her iki şirketin de SPKn.'na tabi olması ve paylarının Borsa'da halka arz edilmiş ve işlem görüyor olması nedeniyle, söz konusu hesaplamalarda SPK'nın "Birleşme ve Bölünme Tebliği" (II-23-2)'nin "Uzman Kuruluş Görüşü" başlığını taşıyan 7'nci maddesi hükümlerine uygun olarak hazırlanacak "Uzman Kuruluş Raporu"nun esas alınmasına; söz konusu birleşme işlemi kapsamında hazırlanacak "Birleşme Sözleşmesi" ve "Duyuru Metni" ile sair raporlarda da söz konusu Uzman Kuruluş Raporu'nun esas alınmasına" karar verilmiştir.

Bu kapsamda, 22.02.2017 tarihinde yapılan özel durum açıklamamızda da belirtildiği üzere, Uzman Kuruluş olarak "KPMG Akis Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş." ile sözleşme imzalandığı kamuya duyurulmuştur.

Anılan Yönetim Kurulu Kararı gereğince, KPMG Akis Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. tarafından, SPK'nın "Birleşme ve Bölünme Tebliği (II-23-2)"nin "Uzman Kuruluş Görüşü" başlığını taşıyan 7'nci maddesi hükümlerine uygun olarak, "Net Holding A.Ş. ve Net Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. Birleşmeye İlişkin Uzman Kuruluş Raporu (Uzman Kuruluş Raporu) düzenlenmiştir.

Uzman Kuruluş'un 24.04.2017 (bugün) tarihli Raporu'na göre; "Birleşme Oranı" %59,05273 olarak belirlenmiş olup buna bağlı olarak 1 adet Net Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. payına 0,92780 adet Net Holding A.Ş. payı verilmesi (Değiştirme Oranı) tespit edilmiştir.

Uzman Kuruluş Raporundaki oranların; "Birleşme İşlemi"nde; "birleşme oranı"nın, "değiştirme oranı"nın ve bunlarla uyumlu bir şekilde "Birleşme İşlemi" nedeniyle devralan sıfatıyla Net Holding A.Ş.'de yapılacak sermaye artırım tutarının ve takiben de söz konusu sermaye artırımında Net Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. pay sahiplerine tahsis edilecek pay adetlerinin tespitinde ve "Birleşme Sözleşmesi" ile "Birleşme Raporu"nda kullanılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir" denildi.

Net Holding ve Net Turizm'in birleşme raporu

 

Net Turizm, Net Holding ile birleşiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Economist 25 Nisan 2017 09:14

    Nethol yatırımcıları şu hesabı yapmalı. Bu birleşme öncesi eğer nettur hisseselerinl öyle ucuza satıp kendi ceplerine atmasalardı.. Bu birleşme ile şirket ortaklık yapısı Nasıl olurdu? özsermaye ile hisse DD si kaç lira olurdu? Bu işlemle nethol yatırımcıları ne kadar zarar etmiş?

  • Ozan25 Nisan 2017 09:10

    Borsa oyunları. Şirketlrr birleşecekti madem ne diye o kadar nethol un kontrolundeki Nettur hisseleri 1.20 den sattılar. Şimdi ise Nettur 2.40 birleşiyor. Dümen dolap

  • Gercek 25 Nisan 2017 09:07

    Nethol un yatırımcılarına golü attılar. Birleşmeden önce nethol un elindeki Nettur hisselerini ucuza satıp ceplerine attılar.

  • Ahmet 25 Nisan 2017 08:05

    Netholün açılışı yüksek olur diye düşünüyorum artık pekde Aşağı gelmez 3 tl olsa netturun Yen'i fiyatı bu çarpana 0,93 göre 2,80 olur hadi hayırlısı.

  • MERT25 Nisan 2017 08:02

    Benim bildiğim netholdıng fiyatı * 0,92780 nttur fiyatı 2,40 olacak

  • Cego25 Nisan 2017 06:25

    Bir tavan bile yapmaz

  • hayırlısı inşaallah24 Nisan 2017 23:21

    hayırlısı bakalım

  • Arslan Doğan24 Nisan 2017 23:04

    Bu orana göre en az 2 tavan