E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's'den karar öncesi açıklama!---

Moody's'den karar öncesi açıklama!

Moody's'den karar öncesi açıklama!
08 Nisan 2016 - 14:23 borsagundem.com

Piyasalar bugün Moody's'ten gelecek not değerlendirmesini bekliyor. Kuruluş, ülke değerlendirme takviminin sadece “gösterge” niteliği taşıdığını açıkladı

Piyasalar Moody's'ten Türkiye kredi notu değerlendirmesini bekliyor. Kredi derecelendirme kuruluşunun Londra’daki genel merkezinden iletişim stratejisti Abi Jones bu gece açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesine ilişkin olarak soruları cevapladı.

Jones, Moody’s’in reyting değerlendirmelerine ilişkin yorum yapmadığını belirterek, “Eğer Moody’s bir reyting eylemi duyuracaksa bunu regülasyon sorumluluklarına uygun şekilde duyurur. Moody’s’in ülke değerIendirme takviminin potansiyel eylemler için sadece gösterge tarihler olduğunu dikkate alınız.” dedi.
Jones, Moody’s “gösterge” niteliği taşıyan ülke takviminde belirtilen tarihlerin kesin bir şekilde ülke değerlendirmesi yapılacağı anlamına gelmediğini vurguladı.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu "negatif" görünümle yatırım yapılabilir en düşük seviye olan Baa3 düzeyinde derecelendiriyor.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının negatif görünümü 12-18 ay korumaları bir not indirimi olasılığına işaret ediyor ancak kuruluşlara bu sürelere ilişkin bir kısıtlama getirmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Yiğit08 Nisan 2016 21:38

    Bist bugün moody den korkmadı ama pazartesi fena tırsacak gibi geliyor bana.Bugünkü fiatlama pazartesi olması gerekiyordu kanaatimce pazartesi olumsuz veri geleceği için tersini yaptılar bugün pozitif pazartesi negatif. (YTD)

  • salım08 Nisan 2016 21:19

    yatın uyuyun dıyooooo.

  • sabrı08 Nisan 2016 16:06

    ınsanları notla korkutuyolar iş yapmalarını engellıyo bu derece kurulusları baska bı sey yok.