E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaç milletvekili ByLock kullanıyor---

Kaç milletvekili ByLock kullanıyor

Kaç milletvekili ByLock kullanıyor
24 Eylül 2016 - 09:47 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, basında yer alan '82 AK Parti milletvekilinde ByLock bulunduğu' iddiasını yanıtladı: İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kullandığı kriptolu mesajlaşma ağı ‘ByLock'un şifresinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kırılmasından sonra bu sistemi yaklaşık 55 bin kişinin kullandığı iddia edilmişti. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, 80-82 civarında AK Parti milletvekilinin cep telefonundan FETÖ'nün kriptolu mesajlaşmada kullandığı ByLock programı çıktığı iddia edildi. ByLock kullanan vekillerin çoğu Ahmet Davutoğlu'na yakın isimler ve bu liste Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da önünde.

BAZI BAKANLARDA DA VARMIŞ

İsmet Özçelik'in “ByLock'çu AKP'liler” başlıklı dünkü yazısında şu iddialara yer verildi: “AK Parti kulisleri yine hareketli. Gündemde, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşmada kullandığı ‘ByLock' programı var. Şifrelerin çözülmesi ile birlikte bazı eski ve yeni AKP'li milletvekillerinin de bu programı kullandığı ortaya çıkmış. Sayı kabarık. 50 civarında diyen de var, 82 diyen de. ‘ByLock' kullananlar arasında sadece AK Parti'lilerin değil, CHP'lilerin, MHP'lilerin, HDP'lilerin de olduğu ifade ediliyor. Bazı bakanların telefonlarında da ‘ByLock' programı tespit edilmiş. Bunlardan birine ‘Bu ne iş' denilince, ‘Çocuk yüklemiş' diye geçiştirmiş. Ama kimseyi tatmin etmemiş.”

'82 AK Partili vekil' iddiasına Başbakan'dan yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, basında yer alan '82 AK Parti milletvekilinde ByLock bulunduğu' iddiasını yanıtladı: İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Yıldız semtindeki Hüdaverdi Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında "FETÖ'cülerin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı ByLocksisteminin bazı milletvekili ile bazı bakanların telefonlarında çıktığı yönünde iddialar oldu. Bu doğru mu?" sorusu üzerine Yıldırım şunları söyledi: "İddialara göre amel edilmez. İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele bir millimeseledir. Kim olursa olsun, nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin muafiyeti, istisnası söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erkan ince03 Kasım 2016 23:36

    Sayın türk reis kim

  • Dirilis26 Eylül 2016 12:14

    Bu FETOculeri is basina getiren tum eski milletvekili, bakan ve basbakanlar yargilanmali. Davutoglu, Abdulah Gul, Arinc , Topbas bunlar kimin adami arastirilmali. Mahkemeler canli yayinla verilmeli. Halk devleti sapik tarikatlara kim nasil teslim etti ogrensin.

  • Turk24 Eylül 2016 20:17

    Kimde varsa bu baylok cezasini cekmeli. Hepsi tutuklanmaki. Gerekirse erken secim. Reis buyuksun. Allah rte den razi olsun.

  • Tarık24 Eylül 2016 15:07

    Bakın bu tarz fitne haberlerinin kaynağı fetödür. Darbeyle yıkamadıkları hükümeti fitne ile yıkmayı deneyecekler. İlla ki 3-5 çıkar sızaz olmuştur bunu engelleyemezsin. Ama rakamlar hep hükümeti yıkabilecek şekilde veriliyor ki bakın ak parti gidiyor vs milleti birbirine kırdırma gayesi. Allah fetönün belasını verir inşallah.

  • ender24 Eylül 2016 11:28

    Olan garibana oluyor,,siyasilerin üzerine kimse gidemiyor.

  • Sn Cb, Bb24 Eylül 2016 10:06

    Gerçekten Fetö ile mücadele edecekseniz bir tek gariban işçi, memura değil siyasilere, yöneticilere de bakmanız lazım. Alakasız bir yığın insan haksızca işinden olurken bu işin merkezindekiler menfaat yoluna devam ediyor. ALLAH adaleti emreder, fenalığı, haksızlığı yasaklar