E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalk Yatırım’ın notu AAA (Trk)’ya yükseltildi---

Halk Yatırım’ın notu AAA (Trk)’ya yükseltildi

Halk Yatırım’ın notu AAA (Trk)’ya yükseltildi
18 Mayıs 2018 - 11:06 borsagundem.com

JCR-Eurasia Rating derecelendirme kuruluşu, yaptığı değerlendirme sonucunda Halk Yatırım’ın Uzun Vadeli Ulusal Notunu ‘AA+ (Trk)’dan ‘AAA (Trk)’ya yükseltti.

Halk Yatırım, yatırımcıların her türlü ihtiyacına karşılık vermek adına yaptığı özenli çalışmalarına devam ederken bir ilki daha başardı. JCR-Eurasia Rating derecelendirme kuruluşu, yaptığı değerlendirme sonucunda Genel Müdürlüğünü Serdar Sürer'in yaptığı Halk Yatırım’ın Uzun Vadeli Ulusal Notunu ‘AA+ (Trk)’dan ‘AAA (Trk)’ya yükseltti.

Firmaların uluslararası ve yerel finans piyasalarından şeffaf koşullarda yararlanması için analiz ve derecelendirme hizmetleri veren JCR Eurasia Rating kuruluşu, gözden geçirme süreci sonunda Halk Yatırım’ın Uzun Vadeli Ulusal Notunu en yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategori içerisinde değerlendirerek ‘AA+ (Trk)’dan ‘AAA (Trk)’ya yükseltti ve görünümünü ‘Stabil’ olarak belirledi. Ayrıca Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarını ülke tavanı olan ‘BBB-’ olarak, görünümlerini ise ‘Stabil’ olarak teyit etti.

Geniş Yetkili Aracı Kurum olarak hisse senedi alım satım aracılığı, portföy yönetimi, halka arza aracılık, yatırım danışmanlığı, bireysel portföy yöneticiliği, türev araçların alım satımına aracılık, kaldıraçlı alım satım işlemleri ve sınırlı saklama hizmeti gibi geniş bir alanda hizmet sunan; Türkiye Sermaye Piyasalarının en büyük beş halka arzının 3’ü için kurulan yurt içi konsorsiyumlarda lider veya eş lider olarak yer alan ve 2017 yılı içerisinde de GYO ve tarımsal emtiaya dayalı Türkiye’deki ilk Sukuk ihraçlarına aracılık eden Halk Yatırım, JCR-Eurasia Rating derecelendirme kuruluşunun ‘AAA (Trk)’ notunu verdiği ilk aracı kurum olarak bir ilke daha imza atmış oldu.

Hizmet verdiği aracılık faaliyetlerinden 2017 yılında, bir önceki yıla kıyasla önemli oranda gelir artışı sağlayarak, tüm faaliyetleriyle birlikte net karını yaklaşık ikiye katlayan Halk Yatırım, sektördeki yenilikçi ve öncü duruşu, özenli ve özverili çalışmaları ve ‘#bugunebugunyatirim bizden sorulur' söylemiyle yatırımcılarına değer katmaya devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)