E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEtiler Marmaris’e İtalya’dan büyük ödül---

Etiler Marmaris’e İtalya’dan büyük ödül

Etiler Marmaris’e İtalya’dan büyük ödül
16 Mayıs 2017 - 17:45 borsagundem.com

Dünyaca ünlü markaların katıldığı "A Design Award and Competition" yarışmasında Etiler Marmaris Water Garden “Bronz Tasarım” ödülünü kazandı

BORSAGUNDEM.COM

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Etiler Marmaris, İtalya’daki büyük yarışmada adını gurur tablosuna yazdırdı.

Şirketin 7 ay önce servis vermeye başlayan Concept Şubesi Water Garden, geçtiğimiz ay İtalya’da düzenlenen ve 80 ülkenin katılımıyla gerçekleşen "A Design Award and Competition" yarışmasında farklı marka ve yaratıcı disiplinler arasında dünyaca ünlü isimleri geride bıraktı.

2 farklı jürinin onayından geçen projelerin dev yarışmasında, 2 katlı 200 metrekarelik alana sahip, renk, doku, malzeme, zemin, ışık ve oturum yerleriyle ‘şık’ bir tarz yakalayan Etiler Marmaris Water Garden “Bronz Tasarım” ödülüne layık görüldü. Böylelikle fast food büfe tarzına çarpıcı bir mekan büyüklüğü, geniş bir menü ve servis hizmeti kazandıran bir Türk şirketi olarak Etiler Marmaris  “global farkındalık” adına önemli bir başarıya imzasını attı.

Çizmeden gelen ‘ödül’, Etiler Marmaris ve Concept Şube çalışanları arasında büyük bir sevinç yarattı.

İŞTE ‘BRONZ ÖDÜL’ SAHİBİ ETİLER MARMARİS WATER GARDEN

Şirket tarafından yapılan ‘tarif’ şöyle:

Türkiye'de bir çok şubesi olan Etiler Marmaris bir fast food büfe zinciri iken, kurumsal bir takım çalışmalar neticesinde farklı mekan büyüklüğünde ve servis hizmetiyle de adını duyurmaya karar vermiştir. Hizmet verilen mekanın büyüklüğü ve menüsüne göre değişkenlik gösteren mekanlardan en büyüğü "Concept" tanımı ile diğerlerinden ayrıştırılmışım.

Bu vesile ile çalışmaya başladığımız "Etiler Marmaris Concept" proje çalışmasının İlk örneği de Alaşehir'de yer aton Water Garden AVM'de yer almaktadır, proje 2 katlı bir alanı kullanmakta olup, yaklaşık 200 m2 lik bir alana sahiptir. Giriş kat, dış cephede yer alan terası ile birlikte müşterilerini karşılayarak iç mekana dahil eder. İçerde ve dışarda aynı anda toplam 60 kişiye servis verebilen işletmenin servis mutfağı da giriş katta yer almaktadır. Alt kat yerleşiminde ise natırlık mutfağı, müşteri WC’leri, personel kullanım alanları ve ofisler yer almaktadır.

Mekanın mimari oturumu çalışılırken Etiler Marmaris'in diğer şubeleri, çalışma disiplinleri ve mekan kurulumu açısından İncelenerek ön bilgi edinilmiştir. Bu veriler doğrultusunda yapılan alternatif sunumlar ışığında işletme ve merkez ofisin fikir ve önerileri doğrultusunda yapılan revizyonlar İle her iki katın yerleşim planları son halini almıştır. Bu noktadan sonra mekanik ve elektrik projelerinin çözülmesiyle 3 boyutlu tasarım süreci hızlanmıştır.

Mekan iİçinde mevcut kurumsal renkler korunarak, yeni renk ve dokuların karan verilmiş ve malzeme kararlarına gidilmiştir. Zemin sert zemin olarak, parke dokusu ile zenginleştirilmiş olup, orta servis alanı tavan-zemin birlikteliği ile farklılaştırılmış ve odak haline getirilmiştir. Alt kata inişi sağlayan merdivenler müşteriler tarafından da kullanılan düşey sirkülasyon hattı olduğundan kurumsal görsellerin kullanımı ve havalandırma kanallarından kalan boşlukların bıraktığı nişler ile şık köşeler elde edilmiştir. Merdiven kenarında yet alan galen hattı ise metal separatör ile oturum alanının sınırını çizmemize yardıma olmuştur. Cepheye bakan iki kenar oturumu İç yerleşimden ve birbirinden farklı tasarlayarak görsel bir zenginlik temin edilmiştir.

Mekanın batıya bakan dış cephesi gün batınımdan fazlasıyla nasibini aldığı İçin güneş kına cephe panelleri ile mümkün mertebe gölge temin edilmeye çalışmıştır. Güneşin batışı ite içeriye akseden desenli panellerin gölgesi iç mekandaki ahşap tavan ve separatörün çizgisi İle bütünleşerek farklı renk-malzeme ve gerçeklikte dinamik Ur bütünlük sağlamaya yardıma olmuştur. Sedir yerleşimlerinin arkasında yer alan farklı renklerden oluşan ayna çalışması İle mekanın yansıtılması saptanmıştır. Giriş alanındaki tavan daha yüksek oluşu dairesel metal tavan panelleri, çizgisel sarkıt aydınlatmalar ve duvarda yer alan hilal şeklindeki duvar panelleri İle oldukça hareketli ve keyifli bir ambiyans elde edilmiştir.

Dış cephede yer alan ısıtmalı masalar ve onları çevreleyen özel tasarım çiçeklikler İle yaz-kış oturuma açık olan teras alanı, müşterilerine keyifli bir servis hizmeti sağlayan mekanın keyifle kullanılacak bir giriş kapısı niteliğindedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)