E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar kuru düşüşe geçti---

Dolar kuru düşüşe geçti

Dolar kuru düşüşe geçti
27 Haziran 2016 - 16:15 borsagundem.com

Dolar/TL kuru yeni haftaya yükselişle başladıktan sonra gevşeme eğiliminde

Cuma günü piyasalardan Brexit kasırgası geçti. İngiltere'deki Avrupa Birliği (AB) üyeliğine ilişkin referandumdan seçmenler Brexit'e yüzde 52 destek verdi ve AB'de kalma yanlıları ise yüzde 48'de kaldı. Referandumdan çıkan sonuç Başbakan David Cameron'ın istifa etmesine neden oldu. Sterlin yüzde 10'luk çöküş yaşarken yatırımcılar güvenli limanlara sığındı.

Sterlin, İngiltere'nin iki büyük partisinin içindeki kargaşa ve İskoçya'nın bağımsızlık referandumunu yenilemekten söz ettiği bir ortamda, aylar sürebilecek belirsizlikle ile birlikte, Cuma günkü rekor düşüşünü ardından kayıplarını bu haftada sürdürüyor.

Tüm bu yaşananlar dolar endeksinde yükselişe neden oldu.Cuma günü açılışta 93 dolar seviyelerinde seyreden Dolar endeksi referandum sonucunun ardından 96 dolara yükseldi. Yeni haftada yüzde 0.76 kazançla 96 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Dolar /TL kuru ise cuma günü 3 TL'ye kadar yükseldi. Gün içinde yaşadığı geri çekilmelerle 2.90 seviyesine kadar geriledikten sonra kapanışını 2.9271 seviyesinden yaptı. Yeni haftaya 2.95 seviyelerinden başlayan kur, Kremlin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e üzüntülerini bildirdiği açıklaması ile gevşemeye başladı. Şu saatlerde 0.08 artı ile 2.93 seviyesinden işlem görüyor.

Belirsizliğin sürdüğü piyalarda çeşitli yorumlar gelmeye devam ediyor. Singapur merkezli Rogers Holdings'in başkanı Jim Rogers, doları sürekli yükselen altına tercih ettiğini söyledi. Rogers, yaptığı değerlendirmede, "Altın bu yıl bocalıyor, yukarı yönde hareket etti ve yukarı yönde hareket eden bir şeyi almayı sevmiyorum," dedi. Rogers, "Dolar bunu yapmadı, ve tarihte sık sık sık olduğu üzere, dolar yükseldiğinde, altın zayıflıyor. Güvenli liman olarak doları altına tercih ederim" dedi.

Piyasalarda Brexit'in artçı şokları devam ediyor

 

Altın güvenli liman özelliğini koruyor

 

Dolar bayram öncesi satışlarla 2.86 olur mu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)