E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 3.05'in üzerinde---

Dolar 3.05'in üzerinde

Dolar 3.05'in üzerinde
20 Temmuz 2016 - 16:10 borsagundem.com

Bugün 3.01 seviyesine kadar gevşeyen dolar öğleden sonra tekrar yükseldi

Yurtiçinden açıklanan haberler TL varlıkları üzerinde etkili olmaya devam ederken, iç piyasanın dışında, global piyasalarda güçlenen  ve 97.00 seviyesinin üzerine sıçreyan Dolar endeksi de dolatr/TL kurunun 3.06 seviyelerine yükselmesine neden oldu. Dolar/TL akşam saatlerinde  yeniden 3.00 seviyesinin üzerine hareketlenmelerine başladı. Gece saatlerinde ise uluslar arası piyasalarda 3.0621 seviyesine kadar yükseldi. Sabah saatlerinde 3.01 seviyelerine kadar gevşeyen dolar, şu saatlerde yüzde 0.30 yükselişle 3.0517 TL'nin üzerinde işlem görüyor.

Türk Lirası dolar karşısında, ülkedeki kurumlardaki yoğun işten çıkarmalar ve başarısız darbe girişiminin olası etkileri konusunda endişelerin artırması sonucu, tüm zamanların en düşük seviyesine yaklaştı. Türkiye'nin risk primini gösteren 5 yıllık CDS rakamı geçtiğimiz hafta 225 seviyelerindeyken 15 Temmuz'da yaşanan gelişmelerin ardından yükselişe geçerek dün 258 seviyelerine ulaştı. Yurtiçinde tansiyonun halen yüksek olması, Türkiye'ye yönelik risk algısının devam etmesine neden oluyor. Yargı erkinde görev alanların altıda birinin görevden uzaklaştırılması ve YÖK'ün 1,577 dekanın istifasını istemesi, piyasalarda endişelerina artmasına neden oldu.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel büyüme tahminini düşürmesinin ardından, gelişen piyasa para birimlerindeki düşüşleri takip etti. TL, dolar başına 3.0621 seviyesine kadar inerek, 3.0752 ile tarihinin en düşük seviyesini gördüğü Eylül ayından bu yana en zayıf seviyesine geriledi.

İdam yerine bu ceza gündemde

 

Takasbank ve MKK'da 15 kişi görevden alındı

 

Bugün açıklanacak 'çok önemli kararlar' ne?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)