E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTakasbank ve MKK'da 12 kişi görevden alındı---

Takasbank ve MKK'da 12 kişi görevden alındı

Takasbank ve MKK'da 12 kişi görevden alındı
20 Temmuz 2016 - 07:37 borsagundem.com

Sermaye piyasasında 15 Temmuz depremi... Borsa İstanbul’da dün sabah 51 kişinin görevden alınmasının ardından, Takasbank ve MKK’da da 12 kişinin iş ilişkisi sonlandırıldı.

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

15 Temmuz akşamı Türk demokrasisine, hukukuna ve milletin iradesine yönelik darbe girişiminin ardından, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, MİT, TSK, YÖK, Diyanet İşleri Başkanlığı, EPDK ve Yargı’da yurt çapında başlatılan ve 50 bin kişiye ulaşan görevden alma operasyonu Sermaye Piyasalarına sıçradı.

Dün ilk olarak, sabah saatlerinde Borsagundem.com’un Türkiye’ye duyurduğu, Borsa İstanbul’da görevden alma haberinin ardından, akşam saatlerinde Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve Takasbank’ta da bazı çalışanların görevden alındığı öne sürüldü.

Kulislere sızan bilgilere göre Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda 9 kişi, Takasbank’ta ise 3 kişinin iş ilişkisi sonlandırıldı. Borsa İstanbul’da ise dün sabah yapılan operasyonda 51 kişi görevden alınmıştı.

Öte yandan bakanlıklar ve kamu kurumlarında gerçekleştirilen ‘temizlik’ operasyonunda görevden alınanların sayısı 48 saatte yaklaşık 50 bin kişiye ulaştı.

Borsa Gündem sabah yazdı, Borsa İstanbul akşam açıkladı

Borsa İstanbul'dan görevden alma açıklaması

Borsa İstanbul'da dev operasyon!

21 bin öğretmenin lisansı iptal!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)