E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.95 seviyesinin altında---

Dolar 2.95 seviyesinin altında

Dolar 2.95 seviyesinin altında
01 Haziran 2016 - 08:32 borsagundem.com

Dün gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı gösteren para birimi Türk Lirası oldu

Global piyasalarda ABD Doları güçlü seyrini koruyor. Dolardaki güçlü görünümün etkisiyle, gelişen ülke piyasalarının dolar karşısında tam anlamıyla güçlenemediği görülüyor. Doların küresel piyasalardaki güçlü duruşuna rağmen, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında en iyi performansı gösteren para birimi Türk Lirası oldu. Fed'in Haziran ve Temmuz ayında faiz artırma ihtimallerinin güçlenmesi, dolardaki talebin canlanmasını sağlarken, gelişen ülke piyasalarına olan fon girişlerinin 2016 yılının ilk aylarına göre biraz zayıflamasına neden oluyor.

İç piyasalarda siyasi belirsizliklerin azalması sonrası yurtdışı kaynaklı gelişmeler fiyatlamalarda etkisini gösterirken, gün boyunca  ABD verileri ve dolar endeksinin seyri doğrultusunda yön arayışı devam etti. Güne 2.9540 seviyesine yakın başlangıç yapan kur, ABD açılışı öncesi dolar endeksinde görülen geri çekilmenin etkisiyle düşüşünü 2.9430 seviyesine kadar derinleştirdi. ABD piyasalarının açılışı sonrası Dolar endeksinde görülen toparlanma ile tekrar yönünü yukarı çeviren kur, 2.95 seviyesine yakın fiyatlamalarına devam etti. Yeni günde 2.9529 seviyesini test eden dolar/TL kuru şu saatlerde yüzde 0.09 eksi ile 2.9467 seviyesinden işlem görüyor.

Uzmanlara göre ,Türk Lirası’nın geçtiğimiz haftalarda verdiği sert kayıpları kısmen telafi etmesi ve dolar karşısındaki güçlü duruşu iç piyasalarda olumlu havanın devam etmesini neden oluyor. Bu etkiyle beraber 2.94 seviyesine doğru satışların devamı gelebilecek olsa da 2.94-2.96 aralığında denge arayışı sürecektir. Beklentimizin üzerinde geri çekilmelerde 2.94 seviyesi kırılırsa 2.93 seviyesine kadar düşüş devam edebilir. Dolar lehine hareketlerde ise 2.96-2.98 aralığı ilk olarak hedeflenmelidir. Bu aralığın bir süre piyasayı oyalaması beklenirken, olası sert yükselişlerde 3.0 TL seviyesi piyasayı tutacaktır.
Bugün iç piyasalarda ve ABD’de açıklanacak olan Mayıs İmalat PMI rakamlarının yanı sıra dolar endeksinin hareketi yakından takip edilmelidir.

Altın 1214 seviyesinde

 

Petrol 50 doların altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)