E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizHangi sektör hisseleri pozitif ayrışacak---

Hangi sektör hisseleri pozitif ayrışacak

Hangi sektör hisseleri pozitif ayrışacak
14 Ekim 2016 - 09:06 borsagundem.com

Alan Yatrırım; ABD Doları lehine güçlü veri TL’de değer kaybının ve Türkiye tahvil faizlerinde yükselişin sınırlı da olsa devam etmesine neden olabilir yorumunda bulundu

DOLAR/TL’DE YENİ ZİRVE BIST’I DÜŞÜRDÜ… 

BIST 100 Endeksi, USDTRY’de 3,1132 ile yeni zirve seviyesine yükseliş nedeniyle negatif etkilenerek %0,8 düşüşle 76.810 seviyesinden tamamladı. ABD Doları’nın global olarak güçlenmesi paralelinde TL’ye karşı da yükselmesi, global tahvil faizlerinde yükseliş eşliğinde Türkiye 10 yıllık tahvil faizlerinde yeniden %10 seviyesine yükseliş BIST Banka hisselerinde %1,9 düşüşe neden oldu. BIST Sanayi Endeksi ise önemli değişiklik göstermeyerek yatayda kaldı. Yükselen tahvil faizleri ve güçlenen dolar nedeniyle banka hisselerinde negatif sanayi hisselerinde sınırlı pozitif ayrışma beklentimiz paralelinde gerçekleşmeye devam etmekte. 

BIST’TE YATAY HAREKET, SANAYİ HİSSELERİNDE POZİTİF VE BANKA HİSSELERİNDE NEGATİF SEYİR… 

Hisse piyasalarında ABD Doları’nın değer kazanma süreci ve tahvil faizlerinde yükselişin belirleyici olmaya bugün de devam etmesini beklemekteyiz. Bugün ABD’de 15:30 ÜFE, Perakende Satışlar ve 17:00 Tüketici Güveni verileri açıklanacak. Sözkonusu verilerin daha önce açıklanan öncü göstergeler eşliğinde ABD Dolar’ı lehine gelme olasılığını kısmen güçlü görmekteyiz. Bu durumda ABD Doları lehine güçlü veri TL’de değer kaybının ve Türkiye tahvil faizlerinde yükselişin sınırlı da olsa devam etmesine neden olabilir. Tahvil faizlerinde yükseliş ve TL’de değer kaybının gelecekte enflasyonda düşüş sürecini engellemesi durumunda TCMB’nin faiz indirim sürecinin de devam edip etmeyeceği konusu BIST Banka hisseleri üzerinde negatif etkiye sahip olmakta. 

BIST 30 Kontratı 

Ekim vadeli kontrat, Dolar/TL’de ve tahvil faizlerinde yükseliş eşliğinde olumsuz etkilenen banka hisselerinde düşüşün öncülük ettiği BIST 30 Endeksi paralelinde günü %0,68 düşüşle 94,300 seviyesinde tamamladı. 

Bugün Ekim vadeli kontratta bugün açıklanacak ABD verilerinin Dolar/TL’de ve tahvil faizlerinde olası etkisine bağlı olarak 93,500-95,000 bandında hareket beklemekteyiz. Dolar/TL’de ve tahvil faizlerinde yükseliş Ekim vadeki kontratta 93,500 seviyelerine doğru gerilemeye neden olabileceğini düşünmekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Dün Türk Lirası gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen kitlesel harekete iştirak ederek dolar karşısında değer kaybetti. Spot piyasada USDTRY paritesi yeni zirve seviyelerini test etse de gün içerisinde kar satışları da görüldü. Bu kapsamda USDTRY Ekim kontratı günü yatay ve 3,1040 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki sakin seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay seyir ile başlamasını beklemekteyiz. USDTRY Ekim kontratında 3,15 direnci önemini korumaya devam ederken, 3,10-3,05 bandı destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Dün dünya genelinde güçlü dolar eğilimi hareketi kısa süreli dinlenirken, altında sınırlı tepki alımları görüldü. Söz konusu tepki alımları paralelinde Altın Ekim kontratı günü %24 değer kazancı ile  1257 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Dün dünya genelinde güçlü dolar eğilimi hareketinin kısa süreli dinlenmesine rağmen EURUSD paritesinde yükselişler kalıcı olamadı. Bu kapsamda EURUSD Ekim kontratı günü  yatay ve  1,1046 seviyesinde tamamladı. Sabah saatleri itibariyle zayıf seyrin görüldüğü EURUSD paritesi nedeniyle EURUSD kontratının güne düşüş ile başlamasını beklemekteyiz.

FOREX BÜLTENİ

Dün Avrupa’da Almanya’nın Eylül ayına ilişkin enflasyon verileri beklentiler paralelinde açıklandı. Söz konusu veri akışının euro üzerinde etkisi sınırlı oldu. 

Dün dünya genelinde güçlü dolar fiyatlaması kısa süreliğine dinlenirken, dolar endeksinde kar satışları görüldü. 

Türk Lirası cinsinden varlıkların seyrinde ise özellikle günün ilk yarısında Türk Lirası gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen kitlesel harekete iştirak ederek dolar karşısında değer kaybetti. Bu kapsamda USDTRY paritesi zirve seviyelerini yeniledi. Ancak günün ikinci yarısında görülen kar satışları sonrası USDTRY paritesi 3,08 seviyesinde dengelendi. 

Petrol cephesinde ise Enerji Bilgi İdaresi’nin açıkladığı stok verileri gündemdeydi. 604.5 bin varil artış göstermesi beklenen stoklar 4.850 milyon varil artış gösterdi. 

Bugün Avrupa’da ticaret dengesi verileri takip edilecek olup, ABD’de ise Eylül ayına ilişkin ÜFE ve perakende satış verileri gündeme konu olacak. 

Bununla birlikte akşam saatlerinde Fed Başkanı Yellen, Boston’da düzenlenecek bir konferansta konuşma yapacak. 

USDTRY 

Dün Türk Lirası özellikle günün ilk yarısında gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen kitlesel harekete iştirak ederek dolar karşısında değer kaybetti. Bu kapsamda USDTRY paritesi zirve seviyelerini yeniledi. Ancak günün ikinci yarısında görülen kar satışları sonrası USDTRY paritesi 3,08 seviyesinde dengelendi. 

Teknik olarak bakıldığında, 3,0500 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,0740 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerinde devam etmesi halinde 3,0970 ve 3,1100 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0620 ve 3,0450 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

EURUSD 

Dün dünya genelinde güçlü dolar eğiliminin kısa süreli dinlenmesine rağmen EURUSD paritesinde yükselişler kalıcı olamadı. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,1050 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,0990 ve 1,0940 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,1100 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,1170 direnç seviyesi hedeflenebilir. 

ALTIN 

Dün dünya genelinde güçlü dolar eğilimi hareketi kısa süreli dinlenirken, altında sınırlı tepki alımları görüldü. 

Teknik olarak bakıldığında seyri zayıflayan Altında 1253 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında zayıf seyrin devam etmesi durumunda sırasıyla 1243 ve 1234 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin görülebilmesi için, 1263 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1273 seviyesi hedeflenebilir. 

USDJPY 

Bu sabah Japonya’da açıklanan ÜFE verileri aylık bazda değişim göstermeyerek beklentiler dahilinde açıklandı. Sabah saatleri itibariyle Japon Yeni dolar karşısındaki zayıf görünümünü devam ettirmekte. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 103,60 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 104,70 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 102,80 ve  101,00 destek seviyeleri izlenebilir. 

GBPUSD 

Geçtiğimiz hafta Sterlin cephesinde serbest düşüş olarak nitelendirilen algoritma kaynaklı olduğu öne sürülen hareket sonrası, güçlü dolar eğiliminin de piyasalarda hakim olmasının etkisiyle GBPUSD paritesinde zayıf seyir devam etmekte. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 destek seviyesi izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir. 

BRENT 

Petrol fiyatlarının seyrinde açıklanan stok verileri etkili olmaya devam ediyor. Dün Enerji Bilgi İdaresi’nin açıkladığı stok verileri gündemdeydi. 604.5 bin varil artış göstermesi beklenen stoklar 4.850 milyon varil artış gösterdi. Stoklarda geçtiğimiz haftalarda art arda görülen azalış sonrası, stok verilerinde görülen artış petrol fiyatlarında satışları beraberinde getirdi. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde kar satışlarının devam etmesi halinde 50,10 ve 47,70 destek seviyeleri takip edilebilir. Petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 52,30 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 53,70 seviyesi hedeflenebilir.

Alan Yatırım 

BİST-100'de yükseliş bekleniyor

 

Piyasaların kafası karışık

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 14.10.2016

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)