E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların kafası karışık---

Piyasaların kafası karışık

Piyasaların kafası karışık
14 Ekim 2016 - 08:44 borsagundem.com

A1 Capital; yurt içinde başkanlık sistemi ve Suriye ana gündem maddeleri olmaya devam ediyor

Perşembe günü açıklanan ve Şubat ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştiren ihracat verisi sonrasında, bugün açıklanan üretici fiyatları 2012’den bu yana ilk kez yükseldi. Birbiriyle zıt gelen bu
iki veri Çin ekonomisine dair riskleri kısmen nötrledi.

Asya piyasalarında iyi gelen Çin verisine rağmen kayıplarını sürdürmeye devam etti. Gelişmelerin bütününe baktığımızda MSCI Asya Pasifik endeksi yaklaşık bir ayın en hızlı haftalık kapanışına yöneldi.
Öte yandan Fed başkanlarının konuşmaları altın ve petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketleri içerde başkanlık sistemi ve Suriye ana gündem maddeleri oldu.

Fed başkanlarından Harker, “Yılsonuna kadar bir faiz artırımını destekliyorum.” derken, bu akşam Fed başkanı Yellen’in bu hafta konuşan Fed başkanlarıyla benzer bir konuşma yapma ihtimalini, piyasa
gün içerisinde fiyatlayacaktır. Bugün ABD tarafında açılanacak verilere baktığımızda enflasyon
datası ve perakende satışlar Fed’in faiz adımı konusunda yön gösterici olabilecek önemli datalar olduğunu düşünüyoruz. Özellikle Yellen konuşması öncesindeki enflasyon datası yakın takibimizde olacaktır.

Altın fiyatlarında doların yükselişine rağmen 1230 - 1270 bant hareketine devam ettiğini, olası risklere karşı hali hazırda yatırımcıların altını güvenli liman olarak tuttuklarını bu hafta içerisinde de gördük.
Petrol tarafına baktığımızda OPEC’in üretimi kısma ihtimaline ilişkin haberler ile birlikte varil fiyatının 50 dolar seviyesinde olduğu ham petrol ve ABD’de akaryakıt arzı ile New York vadeli petrol kontratlarında işlem yapılan petrolün teslimat noktası stoklarındaki düşüşün, ülke genelinde artan stokları dengelemesi, petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketini destekledi.

Teknik olarak baktığımızda 49 – 55 dolar arasında dengelenen petrol fiyatlarının Kasım ayı OPEC toplantısına kadar bu bant aralığında devam edeceği öngörümüzü koruyoruz.

İç gündeme baktığımızda ise dün gerçekleşen Beştepe güvenlik zirvesinde terörle mücadelede atılacak adımlar, DAEŞ ile mücadele ve Fırat Kalkanı’na yönelik konular ele alındı. Hafta sonu Lozan toplantısı öncesinde Rakka ve Musul Operasyonlarının görüşüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Yargı kanalında ise FETÖ soruşturmasıyla ilgili olarak 184 hâkim ve savcının açığa alındığı bilgisi verildi.
BIST100 güne 3,0882 seviyesine gerileyen dolar kuruyla başlayacaktır. 77.000 altında gerçekleşen dünkü kapanış sonrası endeksin dolar hareketine göre yön bulacağı haftanın son işlem gününde
77.300 – 77.500 ve 77.800 kısa dirençler test edilirken, geri çekilmelerde 76.800 - 76.500 ve 76.300 destekleri çalışacaktır.

Dolarda geri çekilmelerde 3,0650 - 3,05 ve 3,0270 takip edeceğimiz önemli seviyeler olacaktır. "

A1 Capital

Alternatif piyasalarda son gelişmeler

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 14.10.2016

 

Piyasaların gözü verilerde olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)