E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de yükseliş bekleniyor---

BİST-100'de yükseliş bekleniyor

BİST-100'de yükseliş bekleniyor
14 Ekim 2016 - 08:53 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, sabah raporunda BİST-100 endeksinin 77.000 üzerine doğru atak yaparak yükselişle başlamasını beklediğini belirtti.

Güne yatay başlayan BİST, yurt dışı piyasalardaki satışların yanı sıra kur ve faiz tarafındaki hareketlerin etkisiyle günün devamında satış baskılı bir seyir izledi. 77.600 seviyelerinden, gün içinde 76.600 seviyelerine kadar gerileyen BİST günü ise 76.810 seviyesinden tamamladı.
Çin'de beklentinin altında gelen ihracat verisinin ülke ekonomisine yönelik endişeleri arttırması ile Avrupa'da borsalar dün madencilik sektörü öncülüğünde değer kaybetti ve gösterge endeks son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. ABD'de ise önceki gün açıklanan Fed toplantı tutanaklarının ardından
borsalarda dün satıcılı seyir görüldü.
Bugün ABD’de açıklanacak olan perakende satışlar, ÜFE ve tüketici güveni verilerinin yanında JP Morgan Chase, Citigroup, Wells Fargo’nun finansal sonuçları yakından izlenecek. Ayrıca, Fed Başkanı Yellen’in TSİ 20:30’da yapacağı konuşma da piyasaların gündeminde olacak. Dün yurt dışı piyasalarda
yaşanan satış baskılı seyirlerin ardından sabah Çin piyasalarında da satış baskısı devam ediyor. Japonya piyasaları ise yukarı yönlü bir seyir izlerken, Avrupa piyasalarının güne alımlarla başlaması beklenmekte. BİST’in ise güne 77.000 üzerine doğru atak yaparak yükselişle başlamasını bekliyoruz. Günün devamında ise BİST ve yurt dışı piyasalarda, ABD’den gelecek veri ve banka bilanço rakamlarına göre sert hareketler izleyebiliriz.

Vakıf Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 14.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)