E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da yatay seyir bekleniyor---

Borsa'da yatay seyir bekleniyor

Borsa'da yatay seyir bekleniyor
20 Ocak 2017 - 09:32 borsagundem.com

Piyasalar açısından gelecek hafta 24 Ocak Salı günü TCMB Faiz kararları ve 27 Ocak Cuma günü Fitch’in Türkiye kredi notu değerlendirmesi önemli olacak

DÜN NE OLDU? 

BIST 100 ENDEKSİ GÜÇLENEN DOLARA BAĞLI OLARAK GERİLEDİ... 

Avrupa Merkez Bankası’nın dün faizleri değiştirmemesi ve Başkan Draghi’nin genişlemeci yönde konuşması ile birlikte ABD Doları’nda dün güçlenme ve bunun olumsuz etkisi sonucunda BIST 100 Endeksi günü %0,6 düşüş ile 82,300 seviyesinden tamamladı. BIST 100 Endeksi dün son bir haftalık dönemdeki yükselişinin ardından kapanış bazında ilk kez düşüş yönünde hareket etmiş oldu. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

ABD BAŞKANI TRUMP BUGÜN GÖREVE BAŞLIYOR… 

Sabah itibariyle Çin büyüme verileri beklentilerin hafif üzerinde gelmesine karşın Asya piyasaları karışık seyretmekte. Japonya ve Çin borsaları %0,5 yükselişte, G.Kore ve Hindistan borsaları ise %0,5 düşüşte. Bugün için önemli bir veri akışı bulunmazken ABD Başkanı Trump resmi olarak göreve başlıyor. TL dün döviz sepetine karşı %1 değer kaybederken bugün yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün global nötr risk iştahı eşliğinde genelde yatay hareket etmesini beklemekteyiz. Piyasalar açısından gelecek hafta 24 Ocak Salı günü TCMB Faiz kararları ve 27 Ocak Cuma günü Fitch’in Türkiye kredi notu değerlendirmesi önemli olacak. 

ŞİRKET HABERLERİ 

Yabancı İşlemleri…  Yurtdışındaki yerleşik kişiler, 09-13 Ocak haftasında, 102.8 milyon USD net hisse alımı, 477.9 milyon USD net DİBS satışı ve 85.6 milyon USD değerinde ise net Özel Sektör Tahvil ve Bono satışı gerçekleştirdi. (TCMB) 

BAGFS…Nötr… Şirket, İtalya ve Yunanistan’a ihraç edilmek üzere Helm ve Teotrade firmalarından sırasıyla 8,000 ton DAP ve 3,000 ton AS gübre siparişi aldığını ve siparişlerin toplam tutarının 3 milyon USD olduğunu açıkladı. (KAP) 

ISGYO…Nötr… Şirket, geliştirmekte olduğu projelerin finansmanında kullanılmak üzere İş Bankası’ndan 4 yıl vadeli olarak 120 milyon TL tutarında kredi kullandığını açıkladı. (KAP) 

GSRAY…Negatif… Galatasaray Sportif, 01/06/2016-30/11/2016 dönemi 6 aylık bilançosunda net zararını 154 milyon TL olarak açıkladı. Sözkonusu zarar bir önceki çeyrek dönemde 62 milyon TL ve geçen yıl aynı dönemde 48 milyon TL seviyesinde gerçekleşmişti. (KAP) 

FENER…Negatif… Fenerbahçe Futbol A.Ş., 01/06/2016-30/11/2016 dönemi 6 aylık bilançosunda net zararını 75 milyon TL olarak açıkladı. Şirket bir önceki çeyrek dönemde 8 milyon TL net kar açıklamıştı. Geçen yıl 6 aylık dönemde ise zarar 62 milyon TL seviyesinde gerçekleşmişti. (KAP) 

BJKAS…Sınırlı Negatif… Şirket, 01/06/2016-30/11/2016 dönemi 6 aylık bilançosunda 25 milyon TL net kar açıkladı. Bir önceki çeyrek dönemde ise şirket 39 milyon TL net kar ve geçen yıl aynı dönem 24 milyon TL zarar açıklamıştı. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak bir haftalık yükselişin ardından günü %0,7 düşüşle 101,175 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın bugün son bir haftalık hızlı yükseliş ve dün yaşanan geri çekilmenin ardından bugün de hafif şekilde düşüş yönünde 100,5-101,5 bandında hareket etmesi beklenebilir. 

USDTRY Kontratı 

Dün doların dünya genelinde değer kazanma eğilimi paralelinde gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğunda zayıf seyir hakimdi. Türk Lirası da söz konusu kitlesel harekete iştirak ederken dolar karşısında günlük %0,79 değer kaybı ile günü tamamladı. USDTRY kontratı günü %1,6 değer kazancı ile 3,8469 seviyesinden tamamladı. 

Bugün USDTRY kontratının güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

ALTIN/USD Kontratı 

Dün küresel piyasalarda dalgalı seyir izleyen dolar paralelinde altında hareketli bir günü geride bıraktı. Dün AMB Başkanı Draghi’nin konuşması sonrası değer kaybeden altın, akşam saatlerinde yerini tepki alımlarına bıraktı. 1205 seviyesinde kapanış gerçekleştiren altın dün dolar karşısında günü %0,05 değer kazancı ile tamamladı.  Altın kontratı ise dünü %1,4 değer kaybı ile 1199 seviyesinde tamamladı. 

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Dün AMB Başkanı Draghi’nin konuşmasında genişleme yönünde para politikalarının devam edeceğine ilişkin söylemler söz konusu süre zarfında euronun değer kaybetmesinde etkili oldu. Draghi konuşması sonrası EURUSD paritesi 1,0590 seviyesine kadar gerileme kaydetti. EURUSD kontratı ise dünü %0,8 değer kaybı ile 1,0608 seviyesinde tamamladı. 

EURUSD yakın vadeli kontratın sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz. 

DÜN NE OLDU? 

Dünün en önemli gündem maddesini Avrupa Merkez Bankası’nın 2017 yılının ilk toplantısı oluşturuyordu. Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarında ve mevcut para politikası duruşunda herhangi bir değişikliğe gitmedi. Günün ilerleyen saatlerinde AMB Başkanı Draghi’nin konuşmasında genişleme yönünde para politikalarının devam edeceğine ilişkin söylemler söz konusu süre zarfında euronun değer kaybetmesinde etkili oldu. Draghi’nin öne çıkan söylemi ise; ekonomide görünüm kötüleşirse AMB'nin tüm araçlarını kullanmaya hazır olduğunu ve parasal genişlemenin gerekmesi halinde uzatılabileceği ifadesi oldu. 

AMB Başkanı Draghi’nin konuşması ile dünya genelinde değer kazanan dolar, ilerleyen saatlerde Fed Başkanı Janet Yellen’ın konuşması sonrası kazançlarının bir kısmını geri verdi. 

Yurt içinde ise dün de TCMB miktar yöntemiyle bir hafta vadeli repo ihalesi açmadı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bu sabah Asya seansında Çin büyüme verileri büyüme verileri takip edildi. Çin’de 4. Çeyrekte önceki yılın aynı dönemine göre %6.8 büyüdü. Söz konusu veri akışının piyasalar üzerindeki etkisi sınırlı olurken, Çin’de büyüme 1990 yılından bu yana en yavaş düzeyde gerçekleşmiş oldu. 

Bugün Avrupa’da Almanya ÜFE verileri ve İngiltere perakende satışlar verileri izlenilecek. ABD’de ise günün en önemli gündem maddesini ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın görevi devir alması oluşturmakta.  Trump’ın görevi devir alması sonrası 17:30 da yapacağı konuşma önem arz etmekte. 

USDTRY 

Dün doların dünya genelinde değer kazanma eğilimi paralelinde gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğunda zayıf seyir hakimdi. Türk Lirası da söz konusu kitlesel harekete iştirak ederken dolar karşısında günlük %0,79 değer kaybı ile günü tamamladı. Akşam saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen’ın konuşması sonrası  gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki kayıpları telafi edilse de, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasındaydı. 

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,8000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,8500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,7500 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,7200 ve 3,7000 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD 

Dün AMB Başkanı Draghi’nin konuşmasında genişleme yönünde para politikalarının devam edeceğine ilişkin söylemler söz konusu süre zarfında euronun değer kaybetmesinde etkili oldu. Draghi konuşması sonrası EURUSD paritesi 1,0590 seviyesine kadar gerileme kaydetti. Ancak akşam saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen’ın konuşması sonrası kayıplarını telafi eden euru dün dolar karşısında %0,32 değer kazancı ile günü tamamladı. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0650 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0720 ve 1,0765 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0600 ve 1,0520 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN 

Dün küresel piyasalarda dalgalı seyir izleyen dolar paralelinde altında hareketli bir günü geride bıraktı. Dün AMB Başkanı Draghi’nin konuşması sonrası değer kaybeden altın, akşam saatlerinde yerini tepki alımlarına bıraktı. 1205 seviyesinde kapanış gerçekleştiren altın dün dolar karşısında günü %0,05 değer kazancı ile tamamladı. Bugün Trump’ın görevi devir alması sonrası yapacağı konuşma altının seyri için önem arz etmekte. 

Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için, 1208 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1215 ve 1224 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1192 ve 1180 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Bugün Asya seansında Japonya’da veri akışı sakin olup USDJPY paritesinde yatay seyir görülmekte. Dün Fed Başkanı Janet Yellen’ın konuşması sonrası USDJPY paritesinde yükselişler hız keserken, Japon Yeni dolar karşısında %0,18 değer kaybetti. 

Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 115,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 116,80 ve 117,20 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise  113,00 ve 112,40 destek seviyeleri takip edilebilir. 

GBPUSD 

Dün İngiltere’de veri akışı sakin olup, Fed Başkanı Janet Yellen’ın konuşması sonrası doların dünya genelinde değer kaybetmesinin etkisiyle GBPUSD paritesinde yükseliş görüldü. Dün sterlin dolar karşısında %0,66 değer kazancı ile günü tamamladı. 

Bugün İngiltere’de Aralık ayına ilişkin perakende satışlar verileri takip edilecek. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için 1,2400 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2440 ve 1,2500 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar satışlarında ise 1,2230 ve 1,2120 destek seviyeleri takip edilebilir. 

BRENT 

Üretici ülkelerden gelen açıklamalar petrol fiyatlarında hareketlilik yaratmakta. Bununla birlikte dün Enerji Bilgi İdaresi’nin açıkladığı haftalık ham petrol stok verilerine göre 13 Ocak 2017 ile biten haftada ham petrol stokları bir önceki haftaya göre 2,347 milyon varil artış kaydetti. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 55,20 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 56,40 ve 57,30 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 53,60 ve 52,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)