E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da açılışta aceleci davranılmamalı---

Borsa'da açılışta aceleci davranılmamalı

Borsa'da açılışta aceleci davranılmamalı
18 Temmuz 2016 - 08:55 borsagundem.com

Yatırım Finansman, açılısta panik hareketlerde pozisyonların kapatılması veya açılması konusunda aceleci olunmamasının yararlı olacağını belirtti

Piyasa Beklentisi
Geçtiğimiz haftaya güçlü alımlar ile baslayan ve pozitif seyrini haftanın son gününe kadar sürdüren BİST 100 endeksi %6.16 oranında değer kazanımı ile haftanın en yüksek seviyesi olan 82.825'den haftayı tamamladı.

Cuma gecesi yasanan gelismelerin etkisi ile yurtdısı islemlerde Dolar/TL'de 3,05'e kadar hızlı bir atak yasanırken, sabah saatlerinde 2.95-2.96 seviyelerinde hareketler görülüyor. Haftanın genelinde İç gündeme odaklı bir seyrin etkili olmasını beklediğimiz Borsa İstanbul'un haftanın ilk gününe
satıcılı baslamasını bekliyoruz.

Makro veriler açısından sakin bir günün yasanacağı günde hafta sonu yasanan gelismelerin fiyatlanacağı bir seyir etkili olacaktır. Açılısta yasanabilecek panik hareketler sonrasında yeni denge arayısının nerede olacağını takip edeceğiz. Açılısta yasanabilecek panik hareketlerde pozisyonların kapatılması veya açılması konusunda aceleci olunmamasının yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Asya borsaları haftanın ilk gününde hafif pozitif bir izlerken, ABD vadelileri an itibariyle Cuma kapandığı seviyelerine yakın hareket ediyor. Avrupa borsalarının alıcılı açılması bekleniyor. Hafta sonu yasanan gelismelerin etkisi ile iç gündeme odaklı bir seyir izleyeceğimiz Borsa İstanbul'da açılısta satıcılı bir seyir etkili olacaktır.

Gün içi islemlerde 80.900'ü ilk destek seviyesi olarak takip edeceğiz. Açılısta yasanabilecek panik hareketler ile bu seviyenin altına inilmesi halinde ise 80.000 ve 79.400 seviyeleri sırası ile alt destekler olarak takip edilebilir.

Açılısta yasanabilecek panik hareketlerde pozisyonların kapatılması veya açılması konusunda aceleci olunmamasının yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)