E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 2.11 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 2.11 yükselişle kapattı

Borsa günü  yüzde 2.11 yükselişle kapattı
04 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 2.11 yükselişle 76.125 seviyesinden kapattı

Alımların tüm gün devam ettiği Borsa'da işlemler 74.255-76. aralığında gerçekleşti. Kazançların yüzde 2.11'e ulaştığı endeks günü 76.125 seviyesinde kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 3.36 yükselirken işlem hacmi 3.7 milyar TL oldu. Dolar/TL kuru ise 3.0272 seviyesini test ettikten sonra şu saatlerde 3.0158 seviyesinden seyrediyor.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul dün güne 75.600 seviyelerinden başladıktan sonra, Temmuz ayı enflasyon verisindeki yükseliş ile satış baskısı arttı ve  günü  yüzde  1.65 kayıpla  74.552 puandan tamamladı. Endeks yeni güne küresel piyasalardaki toparlanmanın etkisi ile yüzde 0.29 artışla 74.764 seviyesinden başladı.

Yarın Moody's Türkiye'nin kredi notunu değerlendirecek. Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyede kredi notuyla değerlendiren Moody's, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'nin kredi notunu izlemeye almıştı. Piyasada analistlerin genel beklentisi kredi notunun indirilmeyeceği yönünde iken Türk hisse senetlerinin alım için cazip hale geldiğini belirtiyorlar. 

İngiltere Merkez Bankası 7 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitti. Merkez Bankası 2009'dan beri yüzde 0.50'de tuttuğu politika faizini 25 baz puan düşürdü, varlık alım programını 60 milyar sterlin artırdı.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre haftalık işsizlik maaşı başvuruları 3 bin artışla 269 bine yükselerek beklentileri aştı. Beklenti: 265 bin seviyesindeydi.

Yurt içinde dün gözler enflasyon verilerine çevrilmişti. Enflasyon verisi Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 8.79 açıklanırken aylık bazda da yüzde 1.16 artış ile beklentilerin oldukça üzerinde geldi. Temmuz ayı enflasyon rakamlarında, Merkez Bankası yaptığı son enflasyon sunumunda da belirtildiği üzere tütün fiyatlarına yapılan zamların, gıda fiyatlarındaki yükselişin ve asgari ücrete yapılan zammın etkili olduğu görülmekte.

Enflasyonda beklentilerin üzerinde artış yaşanmasıyla birlikte TL cinsi varlıklarda değer kayıpları görüldü. Borsa  günü satıcılı kapatırken 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 1.53’lük artışla yüzde 9.32’ye yükseldi. Kurlarda da bu paralelde sert yükseliş yaşandı.  

Yarın Moody' Türkiye değerlendirmesi yapacak

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasalarda dün  volatilite devam ederken hafta başından beri devam eden satış baskısı da kısmi olarak sonlandı. Özellikle petrol fiyatlarının dip seviyeden yüzde 4'lük yükseliş kaydetmesi başta enerji hisseleri olmak üzere piyasada rahatlamaya neden oldu.

Dün Euro Bölgesi ve ülkelerinde hizmet PMI rakamları beklentileri karşılarken ekonomideki olumlu havaya dikkat çekti. Devam eden parasal genişleme ve Euro'nun rekabetçi  duruşu Avrupa ekonomisine dair büyüme işaretlerinin güç kazanmasına neden oluyor. Dün Avrupa hisseleri açılış sonrasında dip seviyeleri test etse de tepki alımları görüldü. Özellikle seans sonu short pozisyonda olan yatırımcıların kapanmasıyla beraber toparlanmanın güç kazandığı DAX30'da primler yüzde 1'e yakın gerçekleşti.

Amerika'da ise ADP tarım dışı istihdam değişimi ve hizmet PMI beklentileri karşılarken, ISM hizmet endeksi beklentilerin altında kaldı. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam değişimi öncesinde açıklanan özel kesim istihdam değişiminin beklentileri karşılaması piyasada olumlu görülse de tarım dışı istihdam değişimiyle oluşabilecek farklılıklara da dikkat edilmelidir. Dün Amerikan hisseleri günü primli kapatırken S&P500 endeksinin bir aylık ağırlıklı ortalama desteğinden dönüş gerçekleştirmesi olumlu görüldü. Amerikan vadelileri güne yatay alıcılı başladı.

Bu sabah Asya seansında ise Japonya ve Hong Kong'da alımlar görülürken, Çin'de ise kısmi kar satışları yaşandı.

Günün önemli şirket haberleri 04.08.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 04.08.2016

 

Dolar 3.01 üzerinde

 

Altın, altı haftanın en uzun rallisini durdurdu

 

Petrol veri sonrası toparlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)