E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
12 Şubat 2018 - 08:59 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün yurtdışı piyasalardaki olumlu seyir ve döviz kurlarındaki gerileme paralelinde hafif yükseliş ile açılması ve bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ DÜŞÜŞE PARALEL OLARAK GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, hafta başında başlayan sert satış dalgasının yurtdışı hisse piyasalarında devam etmesi ile birlikte gün içerisinde %1’den fazla gerilemesine karşın ABD vadelilerdeki pozitif seyir eşliğinde hafif toparlanma gösterdi ve günü %0,6 düşüşle 113,590 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,3, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BIST 100 ENDEKSİ’NDE TEPKİ ALIMLARI EŞLİĞİNDE YÜKSELİŞ EĞİLİMİ…

Bu hafta ekonomik gündem olarak yurtiçinde cari açık ve işsizlik oranı, ABD’de enflasyon ve perakende satışları, Euro bölgesinde 2017 yılı dördüncü çeyrek GSMH büyümesi, Aralık ayı sanayi üretimi ve Avrupa Merkez Bankası üyelerinin konuşması, Almanya’da ise, Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann’ın konuşması ve Ocak ayı enflasyon verileri takip edilecek. Biz yurtiçinde cari açığın, yükselen enerji fiyatları eşliğinde artış trendini sürdürmesini ve cari açık/GSMH oranının %5,5-%6,0 seviyesinde gerçekleşmesini beklemekteyiz. ABD tarafında, hızlı yükselen ücretler paralelinde kişisel harcamaların artmasını ve baz etkisinin de etkisiyle enflasyonun FED’in %2’lik hedefi seviyesinde güçlü seyrini sürdüreceğini düşünmekteyiz. Hisse piyasalarında ise, geçen hafta yaşanan sert satış baskısı hafiflemiş görünüyor. ABD borsalarının gördüğü en yüksek seviyesine göre yaşanan %10’luk gerileme de düzeltme hareketinin sona ermeye doğru gittiğini işaret etmekte. Bu gelişmelere paralel olarak, BIST 100 Endeksi’nin Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verisine kadar tepki alımları paralelinde yükselmesini ve ABD’de güçlü enflasyon serisinin devam etmesine bağlı olarak hafif satış baskısı hissedilmesine karşın haftayı pozitif bir şekilde tamamlamasını beklemekteyiz. Sabah itibariyle ise, Asya piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlemekte. BIST 100 Endeksi'nin bugün yurtdışı piyasalardaki olumlu seyir ve döviz kurlarındaki gerileme paralelinde hafif yükseliş ile açılmasını ve bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Pozitif… Şirketin Ocak ayında toplam yolcu sayısı geçen sene aynı döneme göre %37, geçen aya göre ise %4 artışla 5,7 milyon olarak gerçekleşti. Şirketin toplam yolcu sayısındaki yıllık büyüme oranı Ocak ayında %9,3’ten %12,7’ye yükselmiş oldu. (KAP)

TAVHL…Pozitif… Şirketin Ocak ayında toplam yolcu sayısı geçen sene aynı döneme göre %30, geçen aya göre ise %2 artışla 9,4 milyon olarak gerçekleşti. Şirketin toplam yolcu sayısındaki yıllık büyüme oranı Ocak ayında %9,9’dan %12,4’e yükselmiş oldu. (Şirket)

TTKOM…Sınırlı Negatif… OTAŞ'ın Türk Telekom'da sahip olduğu %55 hissenin olası satışı için Çinli bir şirketle resmi olmayan görüşmeler yürütülmesinin yanı sıra şirkette ikincil halka arzın da seçenekler arasında yer aldığı belirtiliyor. (Business HT)

ULKER…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 12 aylık sonuçlarına göre Türkiye bazlı üretim, satış ve ihracat rakamlarının rekor büyümeye ulaştığını, şirketin kuvvetli bir mali yapısı olup borçluluk oranlarının düşük düzeyde olduğunu ve 2017 yıl sonu konsolide mali performansının piyasa beklentileri üzerinde gerçekleşeceğini öngördüklerini açıkladı. (KAP)

HEKTS…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe kıyasla %53 düşüşle 2 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %6 azalışla 5 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 düşüşle 140,025 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 139,500 – 141,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi’ndeki gerileme ve hisse piyasalarındaki dalgalanmanın devam etmesine karşın ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde devam eden yükseliş eşliğinde baskı altında kalmaya devam ediyor. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, tepki alımları eşliğinde değer kazanmasına karşın kazançların bir kısmını geri vererek yatay seyir izledi. Şubat vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)